Gabonapelyhek. Mit és hogyan?
A Hipp es a Milupa gabonas termekei kozott nagyon jok vannak.
Amit a boltban láttam, (zabpehely)azon semmilyen használati utasítás nem volt. Lehet, hogy te a dobozos tejpépekre/tejberizspépekre gondolsz? Azokat nem szeretném adni. A receptek között találtam néhányat, igaz, a legtöbbhöz tej kell, amit ugye még nem lehet. Tápszert meg elég sokat eszik , szóval... Inkább gyümölcshöz keverve gondoltam. Azért köszönöm, hogy válaszoltál. :)
Várok még válaszokat!
A milupának van 7 gabonás pelyhe, illetve még a dm-ben is van saját márkás pehely, amiben kb. 2-3 féle gabona van. Ezek annyira össze vannak darálva, hogy csak belekevered a pépesített gyümölcsbe és kész. Lehet még "tejbe" is tenni, én nem adtam sima anyatejjel, úgy semmi íze, tápszerrel meg főleg.
De bioboltokban vagy még akár a dm-ben, rossmannban is kapsz natur (nem cukrozott) pelyheket: zabpehely, kölespehely, rizspehely, amarántpehely stb. Ezeket is ugyanúgy bele lehet tenni a gyümölcsbe, vagy ha nagyon apró pelyhet veszel pl. kölesből, akkor forró tejet vagy vizet ráöntesz, hagyod állni, és kész is a köleskása. Ebbe lehet gyümölcsöket tenni ízesítésnek.
Ha zabpelyhet veszel, és nagy szemű, akkor azt én ugyanúgy szoktam megfőzni, mint a tejbegrízt: egy kis zabkorpával keverve. Te csinálhatod tápszerrel vagy anyatejjel, a fiam már nagyobb én rizs/zabtejet szoktam használni.
Csak olyat válassz, ami natúr, és nincs cukrozva (ne müzli legyen) Hirtelen ennyi. A pattogatott amarantban is sok a fehérje és a kalcium, azt csak simán bele lehet keverni gyümölcsbe és kész.
Így már menni fog.
Minden válaszolónak köszönet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!