Hogy bírják a babák a repülést? Mire kell figyelni egy 15 hónapos babánál? Mit kell tenni, hogy ne fájjon a füle?
Az un kinetózis-szédülés, hányinger, utazás közben- inkább 2 éves kortól kamaszkorig jelentkezik. A csecsemő, pici gyerek általában jól viseli a repülőutat. Előfordulhat azonban hányinger náluk is , tehát vigyetek magatokkal a hosszú útra hányáscsillapító kúpot, amelyet azonban 6 óránként adagolhattok, amennyiben a kicsi nyűgössé válna, netán öklendezni kezdene.
A füldugulás, fájdalom kivédhető, ha fel és leszállásnál sokat nyelünk. Ha szopizik még a babád, meg is szoptathatod ekkor, vagy itass vele vizet addig amíg nem kerül egyenesbe a gép.
: [link]
Jó utat nektek!
Szia! Mi múlt hónapban voltunk Törökországban 21 hós kisfiammal, 2,5 óra repülés + 2 óra transzfer, ráadásul az én fiam is egy örökmozgó sajtkukac,aki fél a nagy hangoktól, úgyhogy be voltam parázva rendesen.
Malévvel mentünk, full tömött volt, 3. sorban ültünk visszafelé, de lehetett hajtani a karfát. Nem aludt el sajnos, viszont meg sem kottyant neki az út, végig játszott, eszegetett, nem volt egy szájgörbítés sem. Arra készültem, hogy majd flangálhatok a gépen vele, de nem kellett azt sem, az ölünkben tornázott csak kicsit. Én tettem a kézipoggyászba pár új játékot: pici traktorokat, autókat, könyveket,rágcsálni valókat és amikor láttam, hogy kezd nyűglődni, előkaptam neki valamit, ami megint lekötötte kis időre. Simán ment minden, én voltam csak kikészülve, úgy izgultam már előre, meg végig, pedig kár volt. Jó utat nektek is!:)
15 hónapos lányommal mentem Olaszországba, jól bírta az utat, nem akart járkálni, meg volt illetődve. A füle fájt sajnos.
Rajtam csak ruha és bugyi volt és mégis becsipogott az ellenőrző kapu. Mondtam a nőnek, hogy nincs nálam semmi, megmotoztak, tök megalázó ez az egész, főleg, hogy tudom nincs nálam semmi.
A lányomat a motozás alatt le kellett raknom a földre, de elszaladt, mondtam, hogy fogják már meg mert elszökik és elléptem a motozás elől. Erre azt hitték szökni akarok vmi elől, agresszíven léptek fel, a jó qurva anyjukat a reptérieknek.
Aztán volt egy útitársam, na az átjött a kapun megfogta a gyereket, és újra motoztak.
Menjenek a pi-csába. Olyan embereket motoztak meg, hogy tuti nem volt náluk semmi, minden 3. 4. embert megmotoztak. Közben volt olyan ajtó a reptéren, amit tévedésből nyitva hagytak és bárki be tudott menni rajta, aki észrevette.
Ezeket a panaszokat le kellene írni és elküldeni a reptérnek. Ettől függetlenül, ha vki nagyon akar úgyis robbant. A jó k. anyjukat
17 honapos kisfiammal pont tegnapelott ertunk vissza a repuloutunkrol. Szinten 2 es fel ora. Semmi gond nem volt vele. En hatitaskat vittem, semmi folyadekot es folyekony dolgot nem igy konnyu dolgom volt nem kellett semmit kostoltatnom, a babat jol tudtam fogni mert a taska a hatamon volt. Az ellenorzesnel csak levettem atkuldtem es mi atsetaltunk a kapun. A babakocsit osszecsuktam mert az is atment az ellerozesen utanna a biztonsagi or kinyitotta es en beleraktam a kisfiam, felkaptam a hatitaskat es kesz is volt. Igy volt ez mind a ketszer jovet es menetnel egyarant. Nekunk nem volt semmi gond a fel es leszallasnal, nem itattam vagy etettem de sosem fajt a fule (tobbszor is utaztunk) de lehet ezt is gyereke vallogatja. Mikor mar fent volt a gep kertem a kisfiam poharaba egy kis sima vizet amit szivesen adtak, volt ropi a taskamba amit imad es a gepen adtak melegszendvicset amit ketten megettunk.
Nagyon jo tippek ami nekunk bejott:
Fogtam egy sima kis dobozt es benne volt egy kis muanyag jatek amit meg nem latott. A dobozt becsomagoltam es nagyon elvezte kibontogatni. Ebbe mindig raktam par ropit vagy puffit es imadta kinyitogatni a fedelet es mindig nagyon orult, hogy hoppa talat egy ropit vagy puffit amit meg lehet enni. :) Igy elvoltunk vagy 50 percig amibol a muanyag figura lekototte 10 percig es a maradek 40 percig meg a ropi vagy pufi halaszat. :) Kozben megerkezett a melegszendvics ugyhogy ennek felet a kezebe adtam es szetcincalta, megette. Ez is kb 20-30 percig eltartott. Utanna egy kis konyvet nezegettunk. Aztan a lehajthato asztalkaval jatszott, megnezegette a magazint ami elottunk volt. Mondokaztunk, enekeltem neki halkan. De a legjobban a dozob kototte le es a doboz fedelenek a nyitogatasa. Magamnak szinte semmit nem vittem, gondoltam igy konnyebb lesz es barmit tudok nelkulozni 2,5 oran at. Igy a hatitaskaba csak torlokendo, pelus, pelus zacsi, eldobhato elloke, 2 kepeskonyv, a kis doboz a muanyag jatekkal, ropi meg puffi volt es az uress csoros pohara amibe kertem neki vizet, volt egy csere body es kisnadrag ha netan baleset tortenne meg egy ulcsi, hogy ha fazna. Az egvilagon semmi mas. Tehat kb. 5 kilo volt a hatizsakom, nem volt nehez cipelni a hatamon. Nagyobb jatekokat nem erdemes vinni legalabbis a kisfiamnak mert csak szetdobalja oket, mesebesit valkit es nincs eleg hely jatszani foleg amikor nagyon tele van a repulo. En meg az elottunk levo asztalt sem tudtam lenyitni mert a kisfiam siman felrugta volna a labaval es az etel meg ital vagy jatekok csak ugy lerepultek volna rolla. Melletunk szerencsere volt 1 ures hely es annak az asztalara tettem az innivalomat meg a szendvicset. A hatitaskam meg az ures helyre. Kisfiammal semmi gond nem volt soha elrepul az a 2,5 ora ne aggodj. Jo utat nektek. Ja, es eszembe jutott, hogy meg a cipo tepozarjaval is eljatszott eleg jol es a repulon kapott egy ilyen kis ujra huzhato kutyus babut es azzal is eljatszodtunk. A kutyus elbujt meg elobujt stb. Szinten kapott egy kacsat ami zacsiba volt csomagolva es ezzel is elvolt kb. 10 percig. Ezt a ket jatekot a lanyok oszotgattak amikor beleptunk a gepbe a babasoknak. Austrian airline-al repultunk London-Becs.
Mi is pár hete repültünk egy évesünkkel.
Odafele kicsit nyűgösebb volt mivel álmos volt. Ráadásul egymás után készer bekakilt. :-) Kicsit sz@rügy volt átpelenkázni mivel nem lehetett fölhajtani a karfát. De megoldottuk. Itattam etettem is közbe, szeretett volna járkálni a gépen de hát ugye nem igazán lehet. Aztán leszállás előtt 20 perccel végre elaludt. Hazafele már sokkal jobb volt vele, este volt és aludt.
De semmi extra nem volt, ahhoz képest ahogy féltem tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!