Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szűrt vizet adsz a babádnak?...

Szűrt vizet adsz a babádnak? Forralod is?

Figyelt kérdés

Sziasztok

aki használ vízszűrőt, pluszban forraljátok is a vizet a babának?vagy csak a sima szűrt vizet adjátok neki?mennyi idős a baba?

nekem van egy 2 évesem és most fog születni a tesó is, első szülöttem tápszeres volt sajnos rengeteg vizet-babavizet használtunk én is csak az üveges vizet iszom.

Lehet adni simán a szűrt vizet a babáknak is?vagy forralni kell nekik ?

Ti hogy csináljátok?pl a jana és a szentkirályi babavizekre is rá van írva hogy forralni kell 24 óra után, de én soha nem forraltam nekik.

2 évesem ugyan azt issza mint én, jobb minőségű mentes ásványvizet

2011. júl. 31. 21:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is tápszeres volt.Én sima csapvizet forraltam neki azzal csináltam a tápszert,meg a teáját is.
2011. júl. 31. 21:46
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem, a szűrt vizet is forrald neki 1 éves koráig. A szűrő szerintem nem szűri ki a bacikat, a forralás ezért kell. Bár szerintem Magyarországon nem bacis a vezetékes víz, azért jobb a biztonság. Én forralt szűrt vizet adtam, most már csak szűröm neki.
2011. júl. 31. 21:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Az én szűrőmre rá is van írva, hogy csecsemőknek fel is kell forralni.
2011. júl. 31. 22:26
 4/10 anonim ***** válasza:

ÉN forralt csapvizet adok neki, 6 hónapos. De sosem szűrtem, nem is tudtam, hogy azt is kell.

S olyan szűrőt használtok, amit ti is szoktatok, de az csak a babáé vagy van valami speciális szűrő?

2011. júl. 31. 22:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Én sima Brita kancsót használok, mi is azt isszuk. Jobb íze is van a víznek, plusz nem lesz vízköves a forralóm.
2011. júl. 31. 22:50
 6/10 A kérdező kommentje:

oké, köszi a válaszokat...akkor ha veszek szűrőkancsót vagy csapraszerelhető szűrőt, akkor előbb szűröm a vizet majd forralom :))

bár akkor 1 éves korig talán jobb a babavíz palackban :D

utálok forralgatni :)

fertőtlenítést is Chicco folyadékkal oldom meg

mindenesetre akkor 2 évesem és én is már sokat spórolunk ha szűrt vizet iszunk a baba meg reméljük fog rendesen cicizni :P

2011. aug. 1. 09:17
 7/10 anonim ***** válasza:

MI is forralunk, amit én is utálok :( Főleg úgy, hogy apósra várni kell a konyhában, ha főz (órákra elfoglalja), s a gyerek meg itt ordít, hogy éhes, ha kevés az anyatej, s mellé ki akarom egészíteni tápszerrel :(

Vízforralónk van, de az folyton vízköves, hiába tisztítjuk, de minden nap meg azt unnám, főleg úgy, hogy örülök, ha néha ki tudok magunkra főzni, mert ha bent van após olyan pici a konyha h kerülgetni is alig tudjuk egymást:(

2011. aug. 1. 12:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Ezért jó a vízszűrő, szűrt víztől nem lesz vízköves a forraló. Én mindig szűrt vizet forraltam sima vízforraló kancsóban minden este lefekvés előtt, azt itta a gyerek másnap. Reggel csak benyomtam a forraló gombját pár másodpercre (egy idő után simán tudod, hogy mennyire kell) és visszamelegítettem a megfelelő hőmérsékletre (én egy pár cseppet öntök mindig az ujjam hegyére, így ellenőrzöm a hőmérsékletet - hát az elején volt, hogy megégettem magam:-). Pár pillanat és kész volt a tápi. Van, hogy most is a forralóval melegítem neki (forralás nélkül már), mert ez a leggyorsabb.
2011. aug. 1. 15:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Most milyen vízszűrő kell ahhoz, vagy azt hogyan kell csinálni hogy a forralóba tevés előtt átszűrjük? Tudnátok képet linkelni róla? Bocs, de nem tudom milyenre gondoltok. Amúgy nekünk olyan vízforralónk van, hogy állítólag van benne szűrő is, s mégis ha ecetes vízzel átmegyünk rajta, másnap ugyan úgy vízköves lesz :(
2011. aug. 1. 21:28
 10/10 A kérdező kommentje:
beirod google-ba hogy vízszűrő kancsó és kidob 200 félét :)
2011. aug. 2. 06:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!