A délutáni pihenést hogy oldjátok meg a fűnyírók, traktorok jégkrémes autók utcai árusok zaja miatt?
Társasházban lakunk és pár éve kétszer fél évig túrták az udvarunkat, meg felújították a házat. Nem csak a gépeket kellett elviselni 7től 5ig, hanem a munkások nem éppen szalonképes szövegét, ordibálását is. A szomszédnak éppen akkor volt kicsi a lánya, aki érdekes módon úgy aludt ebben a ricsajban, mint a tej! Mi csukott ablaknál üvöltözve "beszélgettünk", a gyerek meg hosszú órákat képes volt aludni. Két hónapig én vigyáztam rá, és tényleg aludt.
Van még egy ismerősöm, aki nem szoktatta csendhez a fiát. Ha ment hozzájuk valaki és éppen aludt a gyerek, sosem mondta, hogy beszéljünk halkabban vagy most nem főz kávét. Néha még porszívózott is meg hajat szárított, és a baba ugyanúgy aludt.
Sajna manapság nem lehet olyan helyre költözni, ahol nincs zaj, a gyerekeknek muszáj hozzászokni, hogy nem csak csendben lehet aludni.:(
Első vagyok, és második, tökéletesen igazad van, de mit csináljunk akkor, mikor beindul egy köszörű például 4 udvarral odébb, és felébred rá a gyerek? Visszaaltattam, és 2 perc múlva, mikor újra beindul, újra felébred rá.
Pedig istenuccse szeretném én is úgy szoktatni, hogy ne csak csendben tudjon aludni, mert magunkkal tolunk ki.
sziasztok
en kifejezetten utalom, ha azok a szerencses szulok akiknek a gyerekuk zajban is tud aludni, eloszeretettel hangoztatjak, h a zajhoz kell szoktatni...hat, korulottunk epitkeznek, furnak faragnak vagy ugat a kutya, jon a mento es neha beinditanam a mosogepet is, de a babam amugy is rossz alvo, hat a sok zaj meg ratesz egy lapattal. pedig nem volt suttogashoz szoktatva de nem tud aludni. szoval, akkor mi is a teendo???
szoktatás kérdése az egész. ismerős kislány csak síri csöndben tud aludni, mert a szülei (jól elrontották) ehhez szoktatták. még a wc-t sem volt szabad lehúzni, nehogy felébredjen a zajra!!!...hát meg is lett az eredménye, mai napig nem képes, csak síri csöndben aludni (3 éves)
mi ugyanúgy beszélgetünk, zajongunk, ha alszik a babám (velünk egy légtérben van), ha esetleg nagyobbat zörgök, álmosan kinyitja a szemét, de abban a pill.ban vissza is alszik.
Második, te tudsz úgy aludni, ha szomszédban megy a körfűrész? Mert én nem. És igen a babáknak meg kell szokni, hogy vannak bizonyos zajok körülöttók alvás alatt, de nem feltétlenül ahoz kell szoktatni, hogy mellette kalapéljanak, meg csattogjanak. Ha még egy felnőtt sem bir igy elaludni, miért várjuk ezt el a babáktól.
Amugy én is behuzom a házba a kocsit, ha abban alszik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!