Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idő kb. amíg megtanulna...

Mennyi idő kb. amíg megtanulnak a babák hasról hátra fordulni?

Figyelt kérdés
Hátról hasra már nagyon jól forog az 5 és fél hós kisfiam mind2 oldalra, de visszafelé egyszerűen nem megy neki. Ezért nagy sírások vannak, szinte egész nap nyöszörög mostmár vagy 3 hete, mert amint lerakom, azonnal hasra fordul de elfárad, megunja és nem tud vissza-evickélni. Lehet hogy az a baj, hogy mindig visszaforgatom, mert megsajnálom őt? De nem bírom nézni, ahogy szenved és sír. Annyira el tud keseredni... Mit tegyek?
2009. ápr. 6. 22:13
 1/8 anonim ***** válasza:
A fiam sokára a lánnyom hamar,szinte észre sem vettem.A fiam is sirt, én is visszaforditottam.Ö nem szeretett pocin lenni,de valahol érdekelte a dolog.Probáld meg,ne segits,nem fáj neki,csak azért sir mert boszankodik.Gyakorolj vele sokat,hogyan is kell visszafordulni?A fiamnak kellett segiteni,a lányomnál tudtam a gyakorlatokat és mindent elöbb csinált.Neurologiára kerültünk a fimmal,lányommal idöben gyakorolhattunk.Tedd rá egy lepedöre és guruljon le,a lepit emed föl,a másik gyakorlat,kezét fekvéskor nyujtod oldalra és átfordittod,a mási kéz alatta van. Mind két irányba gyakorold.Ja!pár nap alatt fordulnak vissza,ha lusti viszont 2 hónap is lehet.Változó.Sok sikert.
2009. ápr. 6. 22:39
 2/8 anonim ***** válasza:
Cs atlakozom az előttem szólóhoz,ha lusta sok idő de ha akaratos és látod,hogy próbálkozik menni fog neki,egy két nap míg ráérez a dologra és akkor csak azt fogja gyakorolni,ne agódj!!
2009. ápr. 6. 23:05
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, holnaptól gyakorlatozok vele :)) Igazából hátról hasra is úgy tanult meg forogni, hogy a védőnő mutatott rásegítő gyakorlatokat, edzettünk, és 3 nap múlva magától átfordult. Pedig előtte hetekig csak erőlködött. Most is nagyon akar, de egyszerűen nem tudja, hogy kezdjen neki és végül kezét-lábát a magasba emelve kalimpál és visít, teljes az összeomlás... Úgy látszik neki kell egy kis kezdőlökés :)))
2009. ápr. 6. 23:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia.A lányomnak előbb ment a hasról hátra( kb.3 hónaposan csinálta először),mint fordítva(az még nem megy annyira), az oldalára már fordul,viszont Ő mindenáron ülni akar és szopja a lábfejét...

Szerintem ha segítesz neki néha,előbb fogja,de hagyd egy kicsit "kínlódni"

2009. ápr. 6. 23:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja,5 hónapos
2009. ápr. 6. 23:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam két és fél hónapos és már 1 hónapja hasról hátra fordul.Ezek szerint ez még korai nála?Úgy jött rá hogy hason fekve a kezeire támaszkodik feltolja magát,egyik kezét maga alá húzza és átbillenti magát a hátára.Nem mindig mert szeret hason is feküdni de ha unja akkor átfordul.Először azt hittem véletlen volt és vissza fordítottam de megint átfordult és addig csinálta velem míg végül úgy hagytam mert rájöttem hogy éppen így kényelmes neki.

2009. ápr. 7. 08:01
 7/8 anonim ***** válasza:

fiam 2hósan simán fordult hasról hátra,vissza viszont csak 6hósan..de azzal a lendülettel kúszni is kezdett..

tudom h nehéz de hagyni kell h próbálkozzon mert valszeg azért sír h segíts neki de nem lehet mindig helyette megtenni..:)

és jobb ha rákészülsz a még ennél is szörnyűbbre,amikor fel tud állni az ágyban-járókában-de leülni még nem ésha nem vagy elég gyors hanyattcsapja magát..

2009. ápr. 15. 22:35
 8/8 A kérdező kommentje:

Utsó, köszönöm a választ. Azóta sem megy Manókámnak a hasról hátra, de a popsiját elkezdte emelgeti a kúszáshoz és egész ügyesen kavirnyál a lábaival is. Lehet nálunk is egyszerre lesz a két mutatvány :))

Lélekben készülök! :DD

2009. ápr. 16. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!