Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adtatok-e a pocakban becenevet...

Adtatok-e a pocakban becenevet a babátoknak és meddig hívtátok úgy?

Figyelt kérdés
A kisfiúnkat Maszatnak becéztük azóta, hogy kiderült, hogy a pocakomban lakik. Ez azóta sem változott, hogy decemberben végre megszületett. Néha megpróbálkozunk a "tisztességes" nevén szólítani, de egyszerűen nem megy. :) Más is van ezzel így?
2009. ápr. 6. 20:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi sokféleképp hívjuk a kislányunkat, nincs állandó beceneve. Viszont engem Anyukám kb az esküvőmig (25 voltam akkor) Mütyür-nek szólított. :-)))
2009. ápr. 6. 20:20
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
mi Buboréknak hívjuk:-)
2009. ápr. 6. 20:20
 3/13 A kérdező kommentje:
Azt hiszem mi csak akkor fogunk leszokni róla, amikor már kikéri magának, mert ciki lesz a "maszatolás" :D De legalább a nagyszülők és a rokonok a nevén szólítják, így talán hallgatni fog arra is.
2009. ápr. 6. 20:23
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi is sokáig nem szólítottuk a nevén. Panna, punna, pocakon pöckölt, bögyörke, volt minden... Még jó, hogy anyósom és a dédi a nevén szólította. Aztán rászoktunk, hisz ha nem hívod a nevén , nem fogja megtanulni, hogy hallgasson rá. Férjem nehezebben szokott rá, sokszor rászóltam, de sikerült:-) Azóta is vannak becenevek, de a nevére már szépen hallgat régóta:-)

Most 10 hós.

2009. ápr. 6. 20:35
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Buksi. Mi már leszoktunk róla, de a nagyija még néha így nevezi.

Ugyanis farfekvéses baba lévén állandóan tolta kifele a kobakját

2009. ápr. 6. 20:39
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Pocok, Manó, Mazsola. A Manó ráragadt, de már kezdünk leszokni róla (a páromnak nehezebben megy). Mikor hisztizik, akkor Hiszti Panni, HisztErika, Hisztike. Amúgy igyekszünk a nevén szólítani, most már egyre inkább hallgat rá.

Az apukám az egyetlen kivétel, ő mindig Kiscsibének hívja. Engem idegesít, mert SOHA nem szólítja a nevén! De hogy szólsz rá egy 59 éves emberre, aki úgy meg tud sértődni, mint egy 5 éves?!

2009. ápr. 6. 20:47
 7/13 anonim ***** válasza:

20:47-es ismét.

5 hónapos a kislányom, ez lemaradt.

2009. ápr. 6. 20:50
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Jajjj de aranyos becenevek,tényleg halál édesek,alig várom már hogy én is babás legyek és becenevezhessek:D

Uhm,barátnőm gimi utolsó évében lett terhes,megtartotta a babát én meg mellette ültem így volt,hogy egész órán a hasát taperoltamXD,aztán volt,hogy az egész osztál y a hasát taperolta főleg amikor már mocorgott.Amíg nemtudtuk,hogy fiú e vagy lány,bambínónak hívtuk,amikor kiderült,hogy kislány bambínának.Én személy szerint E.Tnek neveztem,mert sokszor mászott a rekeszizmához és ott úgy nyújtózkodott mint egy földönkívüliXD,de aranyos volt nagyon,tényleg:D

2009. ápr. 6. 20:54
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám 14 hetes magzat kora óta a Zsömi becenévre hallgat.

Mindjárt 9 hónapoos nagy fiú,aki amúgy Andris,de így csak a doktor néni hívja!:)

2009. ápr. 6. 20:59
 10/13 anonim ***** válasza:
Mi amíg a pocakomban volt kisnyúlnak hívtuk de mikor megszületett manó lett most pedig már hét ördög de ez a jó értelemben amúgy néha a nevén is nevezzük és érdekes hogy csak a saját nevére halgat se manó se ördög. Milyen okosak ezek a gyerekek pedig még csak most lesz 7 hónapos
2009. ápr. 6. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!