Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vesemedence tágulatnál milyen...

Vesemedence tágulatnál milyen gyógyszert ill. beavatkozást csinálnak 10 hetes babánál?

Figyelt kérdés
Ha a vizelet eredmény pozitiv mire számithatunk?
2009. ápr. 6. 20:12
 1/5 anonim ***** válasza:

szia!

a vizelet elfolyásának akadálya végett keletkezett vesemedence és vesekelyhek tágulata.

Nálunk is ez a probléma a fiam már 3 hós, nekünk majd most kell menni vesegondozóba.

Állítólag nem csinálnak semmit csak pisit néznek, a gyerekek 1 éves korára általában kinövik.

Én is megijedtem, azt mondták nem lehet baj csak folyamatosan ellenőriztessem a pisijét, ha pozitív nem tudom mi lesz, gyerekorvos nem mond semmit?

2009. ápr. 6. 20:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekünk is van. Pestiek vagytok? melyik kórházba kell járnotok? Nekünk az utolsó méhen belüli ultrahangon vették észre tehát a 40.héten. 15mm-es volt a tágulat. Kellett mennünk retrogard vizeletvisszafolyás vizsgálatra, és izotóp vizsgálatra, mindekettő eredménye negativ lett. Igy antibiotikumos kezelésen vagyunk már 5 hónapja és várjuk hogy kinője. Hó végén megyünk kontrollra. Neki ha nem lettek volna jók ezek a vizsgálatok akkor műtötték volna. :(
2009. ápr. 6. 20:33
 3/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

Debrecenben lakunk hnapután lesz vizeleteredmény.

Reméljük minden rendben lesz üdv!

2009. ápr. 6. 21:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekünk két hetes korábban derült ki h van vesemedencetágulatunk ,és sajnos azóta is folyamatosan küzdünk mert ahúgyúti fertőzést is kapott és ez a baktérium vissza jön folyamatosan. már 5 antibiotikumos kúrán vagyunk túl, hát mi 10 hósak vagyunk és sajnos men változott a tágulat ugyan akkora maradt voltunk katéteres feltöltésen és úgy röntgenezték, de szerencsére nem tárolta a folyadékot hanem azonnal kipisilte, holnap megyünk kontrollra megint, már a frász kerülget előre . Ja és azt is mondta h nálunk ez a pelus korszak végéig megmarad.

Nekünk azt mondta a doki h ha tárolt volna akkor műtét mert az nem jó mert állandóan a baktériumok tanyája lehet.

Ne izdulj reméljük ti sokkal szerencsésebbek lesztek!!

jobbulást nektek

üdv.10 hós kislány anyukája

2009. ápr. 6. 22:24
 5/5 anonim ***** válasza:

előző anyuka vagyok.

válasz a kérdésedre ha pozitiv a vizelet akkor antibiotikum, és azon a napon amikor elkezditek szedni adjál mellé normaflort 1 ampullát két felé osztva a hasmenés miatt, mert sajnos 10 napos egy kúra és már az első adag után nagyon híg széklet van és marad amig szedi de a normaflore segit h egy kicsit helyre álljon!

üdv.

2009. ápr. 6. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!