Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Koraszülött baba fejlődése?...

Koraszülött baba fejlődése? Bővebben lent

Figyelt kérdés
32. héten született a kisfiam, most 7,5 hetes. A fejét már ügyesen próbálja tartani hason fekve és ha az ölemben van. Viszont még nem mosolyog (csak álmában) és nem gügyög. Mikor várhatom ezeket? Fejlődésneurologia szerint minden rendben van vele.
2011. júl. 25. 07:37
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

A fejét fordítja jobbról balra, nagyon figyel és követi a tárgyakat a szemével. Gyógytornász csak akkor kell, hogy lássa, mikor kontroll vizsgálatra megyünk. Ez legutóbb kb 1,5 hete volt (3 hó múlva kell hozzá megint menni, addig a mutatott gyakorlatokkal tornáztatni). Akkor nagyon megdicsérte, mert az ilyen korú korababák még nem szokták pl a fejüket tartani ülő helyzetben, vagy kúszó mozgást végezni. Ezekkel nincs is gondom, csak azt várom már, hogy végre rám mosolyogjon :)

Egyébként lepényleválás miatt kellett sürgősen megcsászározni (nagyon elkezdtem vérezni). Életmentő műtét volt neki és nekem is.

2011. júl. 25. 10:19
 12/12 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is 32 hetes volt a lányom, mikor megszületett! Nálunk is életmentő műtét volt, mindegyikünk élete rámehetett volna állítólag! A te picid mekkora súllyal született? Nem vagy elkésve, a gyógytornász úgyis mondja, ha valami baj van! Nagyon ügyesek ezek a kora babák, így utólag belegondolok, hogy mennyi vizsgálat kellett (nekünk már csak felügyeletre kell a gyógytorna, meg koraszülött utógondozás kell majd egy éves korba), és azért van is előnye a vizsgálatoknak, mert így nyugodtabb az ember, ogy úgyis kiszűrik, ha valami baj van! Még ne várd, hogy mosolyogjon, szerintem még a rendes időre születettek se mosolyognának! Különben is, lehet ő még a pocidban lenne, ha nem lettek volna gondok, neki a mozgását szerintem számolhatod attól, amikor ténylegesen meg kellett volna születnie! Nekünk mindig azt mondja legalábbis a gyógytornász! Amúgy az enyém is hamar megtartotta a fejét, és ez azért van, mert tornásztatod otthon úgy, ahogy mutatta a gyógytornász! Ne aggódj, ügyes gyerekek ők! Az enyém sincs lemaradva semmibe, pedig kis súlyú volt! Vidám, boldog baba, imádni való! Csak ne siettess nála semmit! Jó egészséget, és boldogságot kívánok!
2011. júl. 25. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!