Melyiket válasszam hordozásra? (konkrét típusok linkje)
Nekünk a csatos liliputi van.
Nagy melegben nem túl jó, mert összeizzadt velünk a gyerek, de egyébként strapabíró, nem koszolódik könnyen, könnyű és kis helyen elfér. A nyugis gyerekünk 10 hónaposan kirándult velünk benne, utána még párszor használtuk.
Viszont a másik gyerekünk 1 éves kora után lett beletéve, na ő már nem bírta annyira cérnával, hogy nem mozoghat.
Szoktatni kell szerintem fél éves kortól a gyereket hozzá, meg magadat is a súlyhoz.
Igazából egyén-függő, hogy ki mit választ, kinek mi jön be. Bekünk csatos van, azért, mert lusta és béna vagyok kötözni. :D
A rugalmas kendő a legjobb az újszülöttnek, viszont amikor a baba eléri a 7-8 kilót, akkor érdemes váltani, mert a rugalmas kendő nyúlik, és emiatt a nagyobb babát már nem tartja olyan jól.
A csatost pedig 3 hónapos kortól ajánlják (hiába van hozzá újszülöttszűkítő), viszont azt lehet használni a hordozás végéig.
A Minimonkey is jó, csak az a gond vele, hogy egy nagyobb babát már megterhelő vele hordozni, mert félvállas hordozó. És csak elől lehet vele hordozni, az pedig 7-8 kilós babával szintén megterhelő.
:) Egy hónapos szegénykém, de mire eldöntöm, lehet lesz 2....vagy 3 :D
Nem tudom a rugalmas kendőt mennyire könnyű/nehéz megkötni. (pdf-et nem tudok megnyitni :/)
A rugalmas kendőt könnyű megkötni, pontosan azért, mert nyúlik. Amúgy sok videó van fent a neten erről. Itt van egy pl.: http://www.youtube.com/watch?v=yaiODF9v05Q
Viszont ha nem sürgős, akkor azt mondanám, hogy 2-3 hónapos koráig még bírjátok, és akkor vegyetek mei tai-t vagy csatost, és akkor nem kell kétféle hordozót venni.
Esetleg körbekérdezhetsz a Mamami fórumon is, biztos fognak segíteni. :) Vagy keress a közelben hordozós klubot, ott ki is tudod próbálni a különböző hordozókat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!