Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adjam, amit mi eszünk?

Adjam, amit mi eszünk?

Figyelt kérdés
9 hónapos babám nem nagyon szereti a bébiételeket. Semmilyen főzeléket nem eszik meg, azt sem, amit én főzök neki és tök "lájtos". Csak azt enné, amit mi. Már adhatok neki "felnőtt kajákat"? Persze nem a disznósajtra, és a füstölt kolbászra gondolok, hanem a nem túlfűszerezett, egyszerű főzelékekre, levesekre. Ehet rántott csirkecombot? Úgy tűnik, nem kényes a gyomra.
2009. ápr. 4. 11:56
 1/8 anonim ***** válasza:
19%

Hát rántott csirkecombot biztosan ne adjál neki. Gondolom még nincs kint egy pár rágófoga sem, meg tojást még nem kaphat.

Amúgy szerintem olyan nincs, hogy nem nagyon szereti a babaételt. Maximum azért nem szeretheti, ha már megkóstolta a tiéteket. Ha még csak a babaétel ízét ismerné, akkor semmi baja nem lenne vele.

2009. ápr. 4. 11:59
 2/8 A kérdező kommentje:
Hetekig próbálkoztam a bébiételekkel, mire adtam a miénkből.
2009. ápr. 4. 12:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

szerintem leveseket adhstz és itt egy pá dolog még amit lehez - neten olvastam :

szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye karalábé, kelkáposzta, karfiol, zöldborsó (héjjal is), csicsóka, vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve) marha, sertés, csirkemáj (legfeljebb egyszer hetente) kefír, natúr joghurt, túró, sajt kis mennyiségben* főzelék v. gyümölcs kiegészítéseként búza, zab, árpa, rozs*, rizs bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán (kis mennyiségben)

ezeket kombinálva is bírod adni a picinek :D

2009. ápr. 4. 12:03
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2009. ápr. 4. 12:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Sztem 1 éves korától már nyugodtan adhatod neki, amit ti esztek. persze ne pacalpörköltet cseresznyepaprikával. kínálgasd neki az ételeket abból, amit ti esztek.
2009. ápr. 4. 12:09
 6/8 A kérdező kommentje:
:))) Oké
2009. ápr. 4. 12:17
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem adhadsz,amiket ehet mindent,elöbb megtanul rágni,a 8 hós babakaják is rárósk.Egy ismerösöm 6 hós korátol azt eszi amit a nagyok.
2009. ápr. 4. 14:54
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szelektálva fűszer és egészség szempontjából, valamint fogai és rágni tudása szempontjából adhatsz neki amit ti esztek. Egyszerre egy fajtát és fokozatosan hogy tudd mire allergiás ha véletlenül kijön rajta vmi.

Valamint "csapd be" kicsit. Csinálj olyan kaját magatoknak amit ehet ő is, max az övébe kicsit kevesebb fűszer kerüljön de kinézetre ugyanolyan legyen és akkor hátha megeszi. Vagy ti áldozzátok fel magatokat kicsit a kicsiért és csinálj több bébikaját és szedj magatoknak azt és egyétek mintha az lenne a kaja. Hátha úgy lesz vele hogy ha anyuék eszik az kell nekem is, de aztán ő nem tudja hogy az az amit neki kéne enni.

Rántott csirkecombból gondolom nem a panírozott részt adod, hanem a husit belülről. Ha meg tudja rágni és nem fullad meg benne akkor nyugodtan, apró kicsi darabkákba és egyszerre csak pár legyen előtte, nehogy betömje és sok legyen.

2009. ápr. 4. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!