Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idő alatt tanul meg...

Mennyi idő alatt tanul meg kúszni?

Figyelt kérdés

A kislányom már régóta tud fordulni mindkét irányba, de nem nagyon csinálta. Most pár napja viszont folyton hasra fordul, és már húzogatja a lábát. De általában a feje olyankor a szőnyegen van, így nem halad. :)

Mennyi idő vajon, amíg ebből kúszás lesz? Napok? Vagy hetek? Fogalmam sincs, első baba.

2011. júl. 22. 20:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Az enyém 4hósan fordult meg,5hósan kúszott,5,5hósan kúszott-mászott,6hósan felült,6,5hósan felállt.

Holnap lesz 7 hónapos,és ha fogom a kezét akkor lépeget,DE minden baba más!

Nem írtad,hogy mennyi idős!?

2011. júl. 22. 21:20
 2/3 A kérdező kommentje:
Ja, az lemaradt. 5 hónapos. 3,5 hónaposan fordult meg először, de nagyon nem szeretett hason lenni. Most sem nagyon, de élvezi a forgást. :) De nagyon erőlködik, hogy elmozduljon valamerre.
2011. júl. 22. 21:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezt így nem lehet megmondani.Lehet, hogy pár nap múlva, lehet, hogy 2 hónap múlva.De szerintem ő már 6 hónaposan kúszni fog.Az enyém is utált hason lenni, ezért 4 hónaposan már átfordult hasról hátra.Azóta szeret hason lenni, mióta forog, és ő fordul hasra.Ha én teszem le, azonnal a hátára fordul.Kúszni csak 8 hónaposan kezdett, bár ezzel sem volt elkésve, mert a fejlődésneurológia szerint a babák nagy többsége 8 hónapos korra kúszik.Igaz, az én lányom izomzata picit lazább, tornára is járunk, szóval én számítok rá, hogy egy-két dolog késni fog.Nem is várok felállást 11-12 hónapos kora előtt, én is ennyi idősen csináltam.Azt sem bánom, hogy nem az a gyorsan fejlődő típus, legalább nem lesz hiperaktív.Tudom, közhely, hogy minden baba más, de látatlanba csak jósolni lehet.Szerintem legkésőbb 6-7 hónaposan kúszni fog.
2011. júl. 23. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!