Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hós babámat hogy vegyem rá...

7 hós babámat hogy vegyem rá hogy mondokázzunk, énekeljünk?

Figyelt kérdés
nem érdekli
2009. ápr. 3. 20:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

szia!!

ennyi idősen még nagyon pici a babó, nem fogják nagyon ezek a dolgok lekötni...szerintem nyugodtan énekelgess neki, vagy mondjad a mondókát, de az egyáltalán nem baj ha nem legyökerezve ül és hallgatja :) ültessed az öledbe, ritmusosan mond a mondókát, közben a lábaddal kövesd a ritmust, szóval érted :D

még az oviban, a kis 3 éveseket sem mindig lehet lekötni ezekkel a dolgokkal túl sokáig...

várj türelemmel, gyorsan elrepül az idő, és akkor nagyon fogja szeretni :)

2009. ápr. 3. 20:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy ekkora baba ritkán tud fél-egy percnél tovább egy dologra koncentrálni. Ahogy az előző írta énekel, mondókázz neki, majd egy év múlva csinálja ő is veled. (Ha kedve van hozzá)
2009. ápr. 3. 20:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is kicsike még hozzá. Énekelni kell hozzá, mondókát is lehet neki mondani, de még csak most fedezi fel a világot, lehet számára más érdekesebb. Az én kisfiamnak anno énekelhettem, látszott rajta, hogy nem érdekli. 2 évesen kezdte csak el érdekelni. Ha nagyon szeretnéd, vannak nagyon jó gyerekzenék, azokat is lehet hallgatni!
2009. ápr. 3. 20:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Az én fiam is most 9 hónaposan kezd el áhítattal figyelni a mondókákra, meg táncikálni a zenére. Még korai nálatok, de te attól függetlenül énekelj neki, mert az minden baba szereti, akkor is ha látszólag nem érdekli. Én már egész kicsi kora óta baba zenét hallgattattam vele, min gyerekek énekelnek. Akkor még csak 1 cdnk volt, mára már sok, de mivel azt hallotta a legtöbbet azt szereti a legjobban. Majd később észre fogod venni:)
2009. ápr. 3. 22:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia, a mi kisfiúnk is 7 hónapos. Elég sok mondókát "kipróbáltunk" neten biztos, hogy találsz. És már azért most látom a reakcióján,hogy melyik az ami tetszik neki. :)

Ha van hozzá kedved érdeklődj utána,hogy a környéketeken van-e Ringató foglalkozás (ringato.hu). Ott találkozol más kismamákkal és kisbabákkal + megtanulhatsz olyan mondókákat amivel feltudod kelteni a pici érdeklődését.

2009. ápr. 3. 22:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam csinálni, hogy az ölembe veszem és az egyenletes lüktetésre a babát mozgatom. Az én kislányom - de a nagyobb testvérei is régen- nagyon szereti. Próbálj kicsit nagyobb mozgásokat mutatni a babának, mint normálisan tennéd! Minden mondókát, éneket mozgásokkal kísérj neki, az biztosan tetszeni fog neki! Amikor énekelsz, mondókázol jó ha az öledben magad felé fordítod a babát, hogy lássa az arcodat is, igyekezz az arcoddal is játszani neki, ezt is szokták szeretni. Fontos, hogy ne tartsanak az ilyen monókázós, éneklős játékok túl sokáig, mert egy idő után elunják.Van egy nagyon jó könyv, ahol sok jó tanácsot, mondókákat, gyerekdalokat találhatsz. A címe : Ének a bölcsődében, Forrai katalin szerkesztette. A másik kötete az Ének az óvodában, ebben már idősebb gyerekeknek találsz mondókákat, gyerekdalokat. Én az oviban mindkettőt használtam. 4 gyerekes anyuka (volt óvónő)
2009. ápr. 4. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!