Meddig tárolhatom így az anyatejet, jó ha így csinálom?
Szia, én sokszor vittem magammal tejet, ha el kellett mennem valahova, ahol nem tudtam szoptatni. Mivel nyár is van, nagy meleg, én azt javasolnám, hogy fejd le a tejet akár előző 1-2 nap és rakd a fagyasztóba. Akik vendégül látnak, biztos hogy tudnak majd biztosítani Neked egy fazék meleg vizet. Elviszed hűtőtáskában, aztán amikor szüksége van a babádnak a tejcsire, vagy meleg csapvíz alatt annyira kiolvasztod, hogy bele tudod önteni a cumisüvegbe, amiben biztonságosan tovább tudod melegíteni egy forró fazék vízben. Jártam már úgy, hogy zacsistól beleraktam az anyatejet a forró vízbe és kiszakadt a zacskó, a tej pedig belefolyt a vízbe, ezért tértem át inkább arra, hogy előtte felengedem és áttöltöm cumisüvegbe. Amúgy a Tescoban lehet kapni olcsón anyatejgyűjtő zacskót, nagyon praktikus és higiénikus és jóval olcsóbb, mint az aranyárban mért gyógyszertári.
Mellesleg gondolom a párod is Veletek lesz a partin, biztos senki nem haragudna, ha hármasban elvonulnátok egy fél órára és akkor a baba tudna szopizni kényelmesen.
Ja az még lemaradt, hogy 100 g = 100 ml
Nem tudom, hogy 7 hetesen mennyiket eszik a babád, ha jól emlékszem az enyém olyan 70 körül evett és 3 óránként kérte az adagját. A felolvasztott tejcsit pedig egyből adtam neki, ami megmarad, azt öntöttem ki, még 1 órát sem hagytam állni melegítés után.
én azt csinálnám a helyedben, hogy most lefejnék tejet, tejtárolóstul be a mélyhűtőbe és indulás előtt venné ki. ilyen melegben 2 óra alatt kiolvad.
viszont azt is vedd számításba, hogy sok baba nem esti meg cumisüvegből a lefejt tejet. azért vigyél egy pelust ha nem fogadná el, azt a válladra teszed míg szoptatsz, akkor nem lát senki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!