Hogyan látod el babádat, amikor nagyon beteg vagy? Pl. Lázas, megfázásos, esetleg influenzás.
Nemrég elkaptam a kislányomtól a hányás-hasmenés vírust. Hogy ne fertőzzem vissza, a férjem elment táppénzre, és legtöbbször ő foglalkozott a babával. Már csak azért is, mert 4 napig felkelni nem tudtam, még a víz sem maradt meg bennem.
De amikor már kicsit jobban voltam, akkor sem puszilgattam a lányomat, ha én csináltam a kajáját, vigyáztam, hogy ne tapogassam össze az üveget, meg előtte lefertőtlenítettem a kezemet (fertőtlenítő géllel).
3 hétig volt beteg előttem, így nem hiányzott volna a visszafertőzés.
Lázasan lázcsillapítóval, hasmarnál nyitott wc ajtóval nadrág nélkül, fertőtlenítő szappan+kézfertőtlenítővel, taknyosan orrsprici rengeteg zsepivel.
Sajna a segítség egyenlő a nullával, mert a férjemre csak ránézek betegebb nálam más nincs...:S:D A kicsik egyszer sem kapták el tőle, pedig a lányommal hazajöttünk, és egyből influenzás lettem alig egy hetes pici mellett, még csak nem is tüsszögött:S
Így éljen a lábon kihordott betegségek tárháza.
Egy hete a jobb lábamon vénagyulladás+ kiránduló boka... A díszpárnán seggencsúszva közlekedtem a lakásban, meg baromira szentségeltem, két kicsivel(2éves, és 6hónapos bébik mellett) mert a férjem nem tudott és nem is akart segíteni...
én ősszel voltam a halálomon, nagyon összenyaltam valamit. akkor 8 hónapos volt a babám.
mivel segítsége nincs, nagyon nehéz volt :(
maszkban voltam egész nap, sűrűn szellőztettem, dobáltam a lázcsillapítókat, stb.
szegény kicsikém, vagy a kiságyban volt, vagy magunkra zártam a háló ajtót és ott játszott míg kicsit aludtam, vagy járókában volt :(((( az etetés rémálom volt, 40 fokos lázzal alig tudtam kanalazni neki így kevesebb szilárdat és több tápit kapott. szoptatni nem tudtam, pont elapadt a tejem :(
idén ha lesz ilyen nem tudom i lesz mert ár jár, ne marad eg járókában vagy bezárt szobában :S
A télen tüdőgyulladással és 39,7 fokos lázzal kellett ellátnom az akkor 9 hónapos Kislányom. Az égvilágon semmi segítségem nem volt a férjemen kívül, neki azonban dolgoznia kellett.
Maszk és gyakori kézmosás és szellőztetés mellett sikerült a Kislányomnak megúsznia.
Kemény volt ellátni, de közel sem annyira, mint gondoltam. Még gyermektelen koromban egy ilyen betegség esetén valószínű minimum a hattyú halálát játszottam volna.
Nem mondom, hogy olyan hű de jól voltam, de feküdtem a kanapén, ő játszott a földön, én meg próbáltam kivenni a részem lehetőségeimhez mérten a játszásból.
Anyaként ilyen esetekben valami megmagyarázhatatlan erőt kap az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!