Ha kiegészítek tápszerrel, csökken a tejem?
Gyakrabban kellne mellre tenni a babát. Gyakorlatilag mindig, ha csak éhes. Ezzel jelzed a mellednek, hogy több tejre van szükség, és többet fog termelni.
Ha pótolsz táppal sz több szempontból káros. Egyrészt a melled ritkábban ürül, ez a tej csökkenését okozza. Másrészt a melled kevesebb inger éri, ez szintén a tej csökkenését okozza. Harmadrészt a cumisüveg cumizavart okoz, a baba nagyon rövid idő alatt teljesen elutasíthatja a melled, nem lesz hajlandó szopni, és ebből kikeveredni sokkal nehezebb, mint a mostani egyszerű megoldás: a gyakori mellretétel.
sajnos ez a tejteremlés úgy van, hogy minél többet teszed mellre, és minél többet szívja még ha kevés is van benne, annál több lesz. mert annyi termelődik amennyit a pici kér ugye. vannak napok amikor nem áll be a kereslet-kínálat és ha ilyenkor pótolod akkor nem éri elég stimuláció a mellet, nem is fog másnap annyival többet termelni és így még többet kell pótolni. aztán persze a baba is rájön, hogy a cicivel meg kell küzdeni, hogy jöjjön a tej míg cumisüvegből csak belecsurog a szájába, ezért nem is fog rajongani a ciciért.
persze nagyon kemény munkával vissza lehet fordítani a folyamatot.
Igen, elindulsz a "lejtőn", ahol nincs megállás..
Tedd cicre akár óránként is.
Egyet értek a táborral.
Sok mellre tevés. Esetleg cicizések között fejhetsz is picit.
Egyik gyerekem nekem is olyan volt, hogy ha nem volt éhes, nem szopizott, leggyakrabban 3 óránként kért, vagy még ritkábban.
Nekem az a tapasztalatom, hogy akkor gyarapít jobban a fejés, ha nem közvetlen szopi után próbálok fejni, hanem kb. 3/4-1 órával később. Akkor már fejőgéppel is be tudtam indítani a tejadó reflexet. Viszont mire legközelebb szopizott a babám, újra telítődtem is.
A másik babám nagyon gyakran akart szopizni, így vele nem is kellett fejni, mert nem állt fent az, ami nálatok is, hogy estére kevesebb lett mint kellett.
Szia!Én is első babás anyuka vagyok és hasonló cipőben jártam/ járok. Én nem bírtam elviselni, hogy éhezzen a babám és adtam neki tápszer pótlást. Hozzátenném, hogy soha nem bántam meg ezt a döntésem. Valószínűleg a többedik gyerekkel már nem fogok így parázni, de nálunk nem lett nagy gond belőle. Tegnap volt 6 hós a pici és az első héttől pótolni kell, de még azóta is szoptatok rendületlenül. Ha következetes vagy és amíg egy csepp is van a ciciben, nem kínálod tápszerrel, nem lustul el és megtanulja gyorsan ezt a kettősséget. Főleg, ha csak este pótolsz neki... tudni fogja, hogy ez csak az esti rituálé része. Hogy lesz-e cumizavar? Valószínűleg igen, mert nem buta a baba, próbálkozik :). Ha viszont ekkor is következetes maradsz, 1-2 nap alatt túl lesztek rajta és megtanulja, hogy anya a "főnök". :))
Nem akarok viszont ellenkezni sem az előttem szólókkal. Én ha újból kezdeném, 1-2-3 napig biztos megpróbálnám, hogy csak gyakrabban mellre teszem. Ez nálunk most nem vált be és erősebbnek éreztem magam a cumis problémák leküzdéséhez, mint az éhes baba lefektetéséhez.
A gyakori fejés viszont örök érvényű igazság! Próbálj fejni minél gyakrabban és nem lesz gond a tejecskével :)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!