Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha kiegészítek tápszerrel,...

Ha kiegészítek tápszerrel, csökken a tejem?

Figyelt kérdés
Másfél hónapos a kisfiam, estefelé kevés a tejem, veszélyes, ha kiegészítem tápszerrel? Pontosabban, muszáj, mert különben éhes marad, de nagy baj lesz belőle? Vagy fenntartható ez az állapot hónapokig?
2011. júl. 15. 14:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Gyakrabban kellne mellre tenni a babát. Gyakorlatilag mindig, ha csak éhes. Ezzel jelzed a mellednek, hogy több tejre van szükség, és többet fog termelni.

Ha pótolsz táppal sz több szempontból káros. Egyrészt a melled ritkábban ürül, ez a tej csökkenését okozza. Másrészt a melled kevesebb inger éri, ez szintén a tej csökkenését okozza. Harmadrészt a cumisüveg cumizavart okoz, a baba nagyon rövid idő alatt teljesen elutasíthatja a melled, nem lesz hajlandó szopni, és ebből kikeveredni sokkal nehezebb, mint a mostani egyszerű megoldás: a gyakori mellretétel.

2011. júl. 15. 15:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a tapasztalatom, hogy végzetes a kiegészítés :(
2011. júl. 15. 15:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

sajnos ez a tejteremlés úgy van, hogy minél többet teszed mellre, és minél többet szívja még ha kevés is van benne, annál több lesz. mert annyi termelődik amennyit a pici kér ugye. vannak napok amikor nem áll be a kereslet-kínálat és ha ilyenkor pótolod akkor nem éri elég stimuláció a mellet, nem is fog másnap annyival többet termelni és így még többet kell pótolni. aztán persze a baba is rájön, hogy a cicivel meg kell küzdeni, hogy jöjjön a tej míg cumisüvegből csak belecsurog a szájába, ezért nem is fog rajongani a ciciért.

persze nagyon kemény munkával vissza lehet fordítani a folyamatot.

2011. júl. 15. 15:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, elindulsz a "lejtőn", ahol nincs megállás..

Tedd cicre akár óránként is.

2011. júl. 15. 15:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Egyet értek a táborral.

Sok mellre tevés. Esetleg cicizések között fejhetsz is picit.

Egyik gyerekem nekem is olyan volt, hogy ha nem volt éhes, nem szopizott, leggyakrabban 3 óránként kért, vagy még ritkábban.

Nekem az a tapasztalatom, hogy akkor gyarapít jobban a fejés, ha nem közvetlen szopi után próbálok fejni, hanem kb. 3/4-1 órával később. Akkor már fejőgéppel is be tudtam indítani a tejadó reflexet. Viszont mire legközelebb szopizott a babám, újra telítődtem is.

A másik babám nagyon gyakran akart szopizni, így vele nem is kellett fejni, mert nem állt fent az, ami nálatok is, hogy estére kevesebb lett mint kellett.

2011. júl. 15. 16:08
 6/7 anonim ***** válasza:
44%

Szia!Én is első babás anyuka vagyok és hasonló cipőben jártam/ járok. Én nem bírtam elviselni, hogy éhezzen a babám és adtam neki tápszer pótlást. Hozzátenném, hogy soha nem bántam meg ezt a döntésem. Valószínűleg a többedik gyerekkel már nem fogok így parázni, de nálunk nem lett nagy gond belőle. Tegnap volt 6 hós a pici és az első héttől pótolni kell, de még azóta is szoptatok rendületlenül. Ha következetes vagy és amíg egy csepp is van a ciciben, nem kínálod tápszerrel, nem lustul el és megtanulja gyorsan ezt a kettősséget. Főleg, ha csak este pótolsz neki... tudni fogja, hogy ez csak az esti rituálé része. Hogy lesz-e cumizavar? Valószínűleg igen, mert nem buta a baba, próbálkozik :). Ha viszont ekkor is következetes maradsz, 1-2 nap alatt túl lesztek rajta és megtanulja, hogy anya a "főnök". :))

Nem akarok viszont ellenkezni sem az előttem szólókkal. Én ha újból kezdeném, 1-2-3 napig biztos megpróbálnám, hogy csak gyakrabban mellre teszem. Ez nálunk most nem vált be és erősebbnek éreztem magam a cumis problémák leküzdéséhez, mint az éhes baba lefektetéséhez.

A gyakori fejés viszont örök érvényű igazság! Próbálj fejni minél gyakrabban és nem lesz gond a tejecskével :)!

2011. júl. 15. 17:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettetek,hálás vagyok érte!
2011. júl. 15. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!