A babám 6.5 hónapos, ezért váltottunk a 2-es tápszerre (nem hipoallergén). Azóta egy nap 3x van széklete. Lehet hogy tejérzékeny? Térjek vissza a HA-s tápszerre?
Figyelt kérdés
2011. júl. 15. 07:36
1/5 anonim válasza:
Én ezt inkább a gyerekorvostól kérdezném meg.Biztos, hogy a tápszertől van?Mert ennyi idősen már biztos adsz neki gyümölcsöket.Tegnap a lányom reggeli után bevágott egy őszibarackot, és tegnap kétszer rakta tele a pelust ijesztő mennyiséggel:))A tejérzékenység okozhat hasmenést, de más tünetei is vannak: bőrkiütés, hasi fájdalom, görcs, gyakori nátha, lelassult súlygyarapodás stb.Egyébként a HA-s tápszer is tehéntejből van, csak valamivel kíméletesebb a kicsik beleinek.De szerintem ha allergia lenne, a HA-st sem bírná.De ez csak az én véleményem, ha nem akarsz ezzel orvoshoz menni, legalább hívd fel!Majd javasol valamit.
2/5 A kérdező kommentje:
A gyerekorvosunk 1 éves korig Ha-s tápszert ír fel, de az én babám már nem itta meg amióta kóstolgat, ezért magamtól vettem a Dm-ben a Beba 2-t. A gyerekorvos tuti azt mondaná, hogy én megmondtam, hogy Ha-st igyon.
2011. júl. 15. 09:45
3/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy fél éves korig kell nekik a HA-s tápszer.Várj egy pár napot, és ha még mindig megy a hasa, akkor szoktasd vissza valahogyan.Elhiszem, hogy nem a legfinomabb, keserűek a tápszerek, én volt, hogy tettem bele késhegynyi vaníliáscukrot, és úgy megitta.(ezt a védőnő javasolta, mert kevés volt a tejem) Pár napig így kapta, aztán elfogadta magában is.Néha kell egy kis csel.Vagy turmixolhatnál bele banánt vagy meggyet, ha finomabb, hátha szívesebben megissza.(ez meg gyerekorvosi javaslat, egyiket se én találtam ki)
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Várnék csak itt a hétvége (nálunk ilyenkor közös ügyelet van (5 községnek, és itt nincs gyerekorvos), meg 36 fok van félek a kiszáradástól. Délután még van gyerekorvosunk elviszem hozzá, az a biztos.
2011. júl. 15. 13:19
5/5 anonim válasza:
6 hósak vagyunk Ha tápszerrel, igaz 2-es. Napi 2-5x van kaki, nem kis adagok. Semmi baja. Örülj neki, hogy kijön és nem marad bent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!