Reggel 7 Körül 38,5 fokos láza volt a babámnak beadtam neki egy kúpot, ha nem megy le 1-2 órán belül mit adhatok még be neki? (Mitől lehet ez a fogzástól lehet ugye)
Figyelt kérdés
2009. ápr. 1. 07:55
1/7 anonim válasza:
Hívd fel a gyermekorvost, szerintem ez okosabb mint hogy itt kérdezel ilyen fontos dologról.
2/7 anonim válasza:
Igen, lehet a fogától, lehet oltástól ha kapott mostanában (van olyan oltás, ami után kb 1 héttel szoktak belázasodni), de lehet megfázás, influenza stb. Ezért ha nem megy le 1 óra múlva sem, szerintem is hívd fel a gyerekorvost.
Egyébként magas lázra jó még a hidegvizes borogatás az egész testre, drasztikus, de hatásos. Illetve a nurofen is jó.
3/7 anonim válasza:
Ha a kúptól nem megy le a láza,vagy csa rövid ideig csillapítja,akkor 3 óra elteltével adhatsz egy másik hatóanyagú gyógyszert pl:nurofent.Köztes időben én is a borogatást ajánlom,vagy a hűtőfürdőt.De mindenképpen mutassd meg orvosnak!
4/7 anonim válasza:
Azért a fogzástól ennyire nem lehet magas a a láza..főleg reggel. Ez valami virusos dolog lesz, mindenképp mutasd meg orvosnak, mert a babáknál pár óra alatt is kialakulhat pl. tüdögyulladás!!! Kúp mellett adhatsz még nurofen szirupot és a panadol is jó, bár ennyire magas láznál nem biztos.Mindenképp ha feljebb megy csillapitsd hütőfürdövel!
5/7 anonim válasza:
panadol - nurofen szirup kétóránként váltva! ha nem megy le a láz, zuhanyoztasd egyre langyosabb vízzel és hagyd megszáradni törlés nélkül. Kegyetlen, de le kell vinned a lázát 37re, mert nem jó a szivecskéjének sem! Mióta van láza? Most hogy van? Mindenképpen hívd ki az orvost! Írj, hogy van a cseppség! Teljesen veledérzek, jobbulást kívánok!
6/7 anonim válasza:
fogzásra rá lehet fogni 38.5ig, de szerintem is vírus (utolsó)
7/7 A kérdező kommentje:
A kúptól lement a láza 37,6-ra.
2009. ápr. 1. 11:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!