Egy 9 hónapos babának már tudnia kell állni? Vagy mászni?
állni nem kell még neki
esetleg kúsznia de ha azt sem az sem baj még :-)
behozza a "lemaradást" majd :-)
figyi a fiam 6 hónapos koráig semmit sem volt hajlandó csinálni szó szerint még a fejét sem emelte (no jó volt vagy 9,5kg fél évesen persze h nem csinált semmit sem :-))
behozta a lemaradást és 10 hónaposan járt már
ha a tied már mocorog akkor semmi baj nincs valszeg lassabban indul meg ennyi
egy ismerősömnek a babája még 2 évesen sem volt hajlandó felállni pedig biztos tudott nem h járni.... majd bölcsibe került mint sérült gyerek ... érdekes módon 2 hét elteltével már szaladt.... máig nem tudják miért nem csinálta mikor képes volt rá ..???
minden gyerek máshogy fejlődik más ütemben van egy általános szabály h kb ennyi idősen mit kell tudni a babának de ez nem minden babára érvényes ez csak irány mutató és nem "kötelező" a babának követnie ezt
Szia!
Másznia nem muszály, ha mászik mászik, ha nem nem. Felülnie 10hónapos kóráig meg kell tanulnia (elvileg a mászásból tanul meg felülni) különben fejlôdésneurológiára kell vinni.
De ne aggódj, az én kisfiam is így volt. Pont betöltötte a 10 hónapot, elkezdet mászni, meg feltudott ülni. 11 hónaposan meg már ment. :)
ugyan ez van nálunk is!9 hónapos fiam, 2 hónapja kúszik, de mászni nem hajlandó.Ha leteszem szépen megáll négykézláb, de amint elindul kúszni kezd.Elég ügyesen csinálja, most úgy tűnik, hogy annyira élvezi, hogy esze ágában sincs még mászni.:)
Ülni nagyjából megül,ha leteszem, kapaszkodva szépen ül pl a fürdőkádban.
Állni egyáltalán nem áll....kedden jön a védőnő, kíváncsi vagyok mit mond majd, de szerintem időben vagyunk mi is,ti is:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!