13 hónapos babám minden gyerektől fél a játszótéren, másnál is volt hasonló helyzet, mikor múlt el?
Figyelt kérdés
Eddig nem volt semmi baj, imádott játszótérre járni, szerette a gyerekeket, de a hétvégén egy nagyobb gyerek odaszalad hozzá a játszón, és nagyon megszorongatta, alig bírtuk a mamájával kiszedni a karjaiból a babámat,utána nehezen lehetett megvigasztalni, azóta ilyen a helyzet.2011. júl. 12. 13:01
1/6 anonim válasza:
Édes kicsi! Idővel elmúlik, most kicsit bizalmatlan lett. Esetleg megkérhetnél egy ismerős anyukát, hogy menjen oda a gyerkőce a babádhoz és simogassa meg. Hátha segít.
2/6 anonim válasza:
szegényke :( :( lehet hogy stressz érte őt ahogy a másik gyerek szorongatta és az a másik gyerek kb hány éves lehetett?
3/6 anonim válasza:
A lányom 18 hónapos és eddig szeretett barátkozni.A babklubban volt egy kislány és ha úgy érezte,hogy nem látja senki állandóan cibálta a ruháját és lökdöste a lánykámat.Nem olyan rég voltunk céges bulin,ahol volt egy 2 éves kislány,aki tök aranyos volt,de szintén,ha nem látta(szerinte) senki akkor bántotta a lányomat. Már megfigyeltem,ha a lányom nem megy magától oda a másik gyerekhez,akkor azzal nem lesznek barátságban.Pedig általában a lányom kezdeményez a barátkozásban.
Szerintem továbbra is vinni kell játszótérre,hogy lássa,szokja,hogy nem kell megfutamodni. Nem tudom,hogy mennyit fog ebből felfogni,de szerintem így lesz a jó és akkor talán újra bízni fog a társaiban.
4/6 anonim válasza:
Szerintem is idővel elfelejti ezt a rossz élményt!Most a játszótéren többen vannak, nagyobb gyerekek is. Sok gyerek szülő nélkül ""játszik"" ott.Vidd akkor, amikor kevesebben vannak, biztasd:)
5/6 anonim válasza:
Szegényke, úgy sajnálom. Szerintem is vidd továbbra is gyerekek közé, esetleg ne minden nap, kicsit hadd aklimatizálódjon újra, szépen fokozatosan. Ne erőltesd, ne nyaggasd, csak engedd ha felbátorodna és bíztasd, ha pedig hozzádbújna, engedj neki. Szépen fokozatosan fel fog oldódni. Viszont az a nehéz, hogy a gyerekek különböző temperamentumúak, és mindig lesznek határozottabbak és félénkebbek a játszón, bölcsiben, oviban. A fiam (20 hós) pl pont az ellenkezője, imád kontaktust teremteni, és valahogy reakciót kiváltani (volt h csípett!!, mert attól tuti lesz vmi, mint egy gomb a tévén) Folyton a sarkában vagyok, és tanítgatom simizni, ez sem könnyebb...
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én is úgy gondoltam, hogy továbbra is viszem, remélem hamar elmúlik nála ez a szorongás. 4-5 év körüli fiú volt.
2011. júl. 12. 13:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!