Melyik étkezést váltottátok ki először?
Ahogy babád igényli úgy adj neki. Ha elfogadja a tejpépeket akkor azt is adhatod neki, nem kell megvárni míg kiváltod teljesen az egyik étkezést.
Lányommal először az uzsonnát váltottunk ki, akkor tejpépet kapott. Aztán az ebédet, majd a tízórait, de sokáig tápszert is kért az étkezések mellé, nem hagytuk el egyből a tápszert.
Pl. így evett:
reggeli-vacsora tápszer
tízórai gyümölcs és utána tápszer
ebéd zöldség és utána tápszer
uzsonna tejpép
Aztán elhagyta az ebéd utáni tápszert és nagyobb mennyiséget evett a zöldségekből (főzelékekből), majd később elhagyta a tízórai után is a tápszert, és inkább többet evett a gyümölcsökből. Amikor már nem volt hajlandó meginni a tápszert nappal, ekkor átszokott a víz ivására napközben.
én ebéddel nem mertem kezdeni mert utána alvás van és nehogy emiatt megzavarja a pocakja vagy bármi más az álmát, így ébredés után uzsonnára kapott ezt-azt
mikor megszokta akkor a tízórait váltottam ki de reggel-délben-este tej volt
aztán az ebéd, majd reggeli, talán a vacsora volt az utolsó :)
én mindig féltem attól, hogy nem alszik jól, ha újat kap alvás előtt.
Délelőtt gyümit kapott, de ebédre már ment a főzelék is. Mindkettő után tápszer. A védőnő javasolta így, mert már benne jártunk a gyümölcs evésben, de elkezdett gyakrabban megéhezni a kicsikém (2 óránként, mert nem lakott jól a tápszerrel).
Így aztán most tízóraira és ebédre is kap szilárdat, mert csak 100 gramm körül hajlandó kanalazni, utána kéri a tápszert.
Utolsó vagyok. Nem mérem, de a gyümölcs 100 grammos kiszerelésben van, így az adott. A főzeléket meg nem az üvegben melegítem (mert akkor már nem lehet eltenni), hanem Aventes pohárban, azon meg van jelzés, hogy mennyi. :)
Én automatikusan bekeverek 60 ml tápszert neki, általában az el is szokott fogyni. Ha kevesebbet eszik főzelékből, akkor előfordul, hogy még plusz egy 30 ml-s adagot kér. De én szilárd után kínálom is, meg ő meg is unja a kanalazást, így olyan is van, hogy pl. gyümi- tápszer-gyümi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!