Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Itassam vagy ne? Kisfiamnak...

Itassam vagy ne? Kisfiamnak vesemedence tágulata van. Valószinűleg kinővi. Most 5 hós.

Figyelt kérdés
Antibiotikumos kezelést kap. Van aki azt mondja hogy sűrűn itassan hogy átmossa a veséjét. Van aki pedig azt hogy mivel csak anyatejes még és teát sem kap, hogy nem kell . Most akkor mit csináljak?
2009. márc. 30. 14:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
szia! ha nem kér inni, hiába próbálod. az én fiamnak is gond van a veséjével, de az istennek nem iszik...inkább kihányja..komolyan...már fecsivel se megy..az anyatej elég, de megpróbálhatod, ha elfogadja, ihat nyugodtan..ha nem,azse gond
2009. márc. 30. 14:29
 2/8 anonim ***** válasza:
Én azt mondom itasd mert valójában kell a folyadék ahoz hogy a vesélye tisztuljon,átmossa azért mert anyatejes folyadék még kell neki főleg hogy már 5 hónapos mert gondolom már mást is eszik.Igaz én már felnőtt vagyok de vesével küszködök nekem napi 3 liter folyadékot kell bevinnem a szervezetembe,neki nem tudom mennyit kellene de kérdezz meg egy orvost vagy a védőnődet.
2009. márc. 30. 14:30
 3/8 anonim ***** válasza:
84%
Mi is öthósak vagyunk, ugyanez a gond , a kis veséje. Anyu a veseutógondozási szakrendelésen dlgozik, ezért ki vagyok gyurva a témából:) a kezelődoki szerint nincs összefüggés a tágulat és aközött hogy itatod többet vagy nem:( szóval a több folyadéktól nem gyógyul hamarabb:( ettől függetlenül szerintem mivel veséről van szó, kis babaviz vagy tea folyadékként nem árthat neki, én kinálgatom, de alig iszik:(
2009. márc. 30. 14:44
 4/8 A kérdező kommentje:
nekünk sem iszik , fintorog rá és kiköpi. egyébként nem kap még semmi mást anyatejen kivül.
2009. márc. 30. 15:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem mondták hogy mitől van a tágulat, vesekő vagy urether-szűkület / húgyvezeték szűkület/ okozza? Az itatás azért fontos mert így dolgoztatod a kis veséjét, emellett fontos a mozgás is, ha akadály van = pl. kő , akkor kimossa a pisi az útból.

Itatni külön csak akkor szükséges ha nincs elegendő pisis pelus, vagy a pisi színe változik / sötétebb /. Ha mégis bizonytalan vagy akkor tedd többször cicire, ha mást úgysem fogad el nem kell erőltetni.

Jó egészséget kívánok.

2009. márc. 30. 16:21
 6/8 A kérdező kommentje:
ureter tágulat
2009. márc. 30. 16:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Akkor kombináltan vesemedence és ureter tágulata is van? UH-n derült ki? Urologus mit mondott?
2009. márc. 30. 16:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Mire kap antibiotikumot? Szimpla vesemedence vagy ureter tágulatra? Az antibiotikum gyulladásra való.
2009. márc. 30. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!