Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj ha sokszor kinnt a nyelve?

Baj ha sokszor kinnt a nyelve?

Figyelt kérdés
Kislányom 2 hónapos kora óta sokszor kidugja a nyelvét,de jól fejlödik,mozgásban is szellemileg is.mióta aktivabb(már 5 hós) kicsit kevesebbet tartja kint, de még mindíg..kicsit ijjesztö arca van ilyenkor... Ha pl nevet akkor még jobban szinte végig kidugja.leht kicst nagyobb is. Volt már valakinek hasonló a gyerkével?ha down kór lenne akkor gondolom nem fejlödne így nem?
2011. júl. 9. 12:06
 1/7 anonim ***** válasza:

A Down-kórnak más jelei vannak, külsőségekben is megmutatkozik. Már rég tudnátok róla, ha az lenne.

Gyerekorvosotokat, védőnőtöket kérdezd meg, mitől lehet ez.

(egyébként anyósom szerint a férjem is folyton kidugdosta a nyelvét baba korában, s mégis egy értelmes, jóképű, kétdiplomás ember lett belőle.)

Az is lehet, hogy az ínyét tapogatja végig a nyelvével, mert készülődnek a fogacskák, nem?

2011. júl. 11. 07:53
 2/7 A kérdező kommentje:
A vëdönö a frászt hozza rám, ö azt mondja furcsa kis arca van...azóta persze én is annak látom,már tisztára bebeszéltem magamnak.de szerintem elve akinek kint a nyelve már eléggé furcsa az arca. A doktornönk szerint nem down,nem mozaik .remélem elhagyja ö is. Ha komoly ba lenne gondolom le lenne maradva...bár sok helyen olvastam már sajna hogy csak születés után jóval derült ki hogy down szindrómás a pici..
2011. júl. 11. 08:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én babámnak is folyton kint van a nyelve úgy másfél hónapos kora óta. Most lassan már hat hónapos de nincsen semmi baja (őszintén megmondom én nem is gondoltam arra, hogy ez valami probléma jele is lehet/lehetne...), nekem védőnő, gyermek orvos azt mondta, hogy a fogak illetve a fogcsírák miatt van, bár még most sincs neki egy sem! :))

Szerintem ne aggódj nincs semmi baja a babádnak, de természetesen ha nagyon aggaszt kérd ki az orvosod véleményét, hogy megnyugodj! (Bár nem értem a védőnődet, hogy mondhat egy babára olyat, hogy milyen furcsa a kis feje....) :(

2011. júl. 11. 08:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Gyógypedagógiai asszisztens vagyok.

Csak a nyelvét lógatja, vagy laza az izomzata is? A kis szeme milyen? Tenyere, ujjai? Nem diagnosztizáltak nála vizsgálatok alkalmával szívrendellenességet?

Ha linkelsz egy képet esetleg, akkor lehet, tudok mondani valamit...

2011. júl. 11. 13:52
 5/7 A kérdező kommentje:
nem egyáltalán nem laza, már fordul hátról hasra, szépen tartja a fejét régóta. és nem kilóg egyfolytában hanem ki be dugdossa csak sokszor kint is tartja és oolyankor tipikus arca van .... szóval elég intenzíven használja, nem erőtlenül lógatja. küldenék fotót de megtennéd hogy privátba küldenél egy címet? a szeme kicsit kisebb de sztem nem ferdeállású, tenyere rendben van, szívzöreje volt 2 hetesen de már elmúlt és kardiologián is minden rendben volt semmi nincs a szívével, csak hamarabb jött 3 héttel emiatt lehetett zörej.
2011. júl. 11. 15:39
 6/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Gondoltam írok ide mi történt velünk hátha a késöbbiekbe hasznos leht.végül kértünk beutalót genetikushoz. Ő végignézte a kicsit tetötöl talpig, és aszt mondta nem gondolja h bármi baja lenne, szerinte csak ilyen vonásokat örökölt,kisebb áll stb. Nem kér vérvételt sem hanem majd 2 hónap mulva megint megnézi hogy meńnyit változk,és nyujtogatja még majd nyelvét. A down kórra azt mondta h az egészen más. Köszönom aki írt
2011. júl. 16. 15:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy végül minden rendben!
2011. júl. 16. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!