Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy 5hónapos babát minden...

Egy 5hónapos babát minden egyes ébredés után "meg kell"kínálni cicivel?

Figyelt kérdés

ilyen egy napunk:

6kor kel,szopi-8kor szopi fel9körül alszikkb 10ig,akkor szpoi,séta....fél 12kor gyümölcs + szopi,majd dél körül alszik 1-fél 2ig akkor megint szopi,majd fél 4-4környékén tejpép+szopi,6-fél 7fürdés,szopi és alvás

majd éjjel 2-3x kel szopizni.

Ez sok?

Ja és max 7perceket szopizik alkalmanként

2009. márc. 30. 13:24
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem egy kicsit sok, nem biztos, hogy minden alkalommal meg kéne kínálnod alvás után. Lehet, hogy mikor felébred, csak szomjas, és így eszik is egy keveset. És következőre sem éhezik meg nagyon, megint keveset eszik, és így szinte folyton teli a pocija. Ami szerintem nem jó, mert kell egy kis nyugis időszak is neki. Az én bébim is 5 hónapos, 3 óránként eszik, napi ötször, az éjszakát átalussza. Szerintem próbáld meg, hogy minimum 3 órát hagysz a két étkezés között, lefoglalod addig, amíg csak lehet. És utána biztos többet fog enni, és több időt hagy az étkezések között. További jó babázást.
2009. márc. 30. 13:31
 2/9 anonim ***** válasza:
74%

Nem, nem kell! Csak ha éhes. A kommentedből ki is derül, hogy általában nem éhes, hiszen akkor nem csak 7 percet enne maximum. Egy ekkora babának már nem kellene 2 óránként ennie. Elég 3-4 óránként, és akkorra biztosan megéhezik rendesen. Éjjel pedig már egyáltalán nem vagy max csak 1* kéne ennie. az én kisfiam jövő héten tölti a 3 hónapot és 2,5-3 óránként szopik, átlag 20 percig. Általában 6* eszik, csak néha ébred meg éjszaka, akkor van a 7. evés, amúgy fél 8-tól 5 ig alszik.

Serintem valamit nagyon nem jól csinálsz.

2009. márc. 30. 13:33
 3/9 anonim ***** válasza:
41%
Nem hiszem hogy sok lenne, azén babám is sokszor eszik, rövid ideig-így is kiüríti a cicit a kis szivattyú:)/, szerintem hülyeség számolgatni hogy hányszor eszik.
2009. márc. 30. 13:40
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Nem kell minden ébredés után ennnie, ő majd jelzi, hogy mikor éhes. Az meg, hogy éjjel is kel, nem baj, nem minden baba szokik le az éjszakai szopizásról néhány hetes kora körül. Az én 7 hónapos kislányom is felébred még 1-2 alkalommal éjszakánként enni. Nincs ebből semmi gond. Ő is 510 percig szopik minden alkalommal és mindig kiüríti a cicit. Nagyon jó a szívókája :))
2009. márc. 30. 13:56
 5/9 anonim ***** válasza:
tehát 5-10 percig :))
2009. márc. 30. 13:56
 6/9 A kérdező kommentje:

Szóval változzunk?De mégis ezek közül melyiket hagyjam ki?

Amúgy azalatt a 7 perc alatt teljesen kiszív mindent,sőt van hogy a másikat is kéri.Úgyhogy nem tudom,hogy most akkor mi van?!6hetesen már átaludta az éjjelt,de mióta hozzátáplálok,és át is fordul hasról,azóta kel éjjel.Próbáltam azt is hogy 6-7 helyett 7-8kor fürdettem,de akkor meg már olyan hisztis és fáradt volt,hogy amiatt nem evett.

2009. márc. 30. 15:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Most azért lettünk lepontozva, mert megírtuk, hogy szerintünk ez így nem jó?! Akkor miért vagy kíváncsi a véleményünkre, ha csak az neked a hasznos, ami egyeik a tiéddel????!!!!
2009. márc. 31. 08:23
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk szinte szóról szóra ugyanez a menetrend.Engem csak az éjjel 2-3 szopi tesz gallyra, azokat szívesen elhagynám.De majd, ha ő úgy gondolja, abbahagyjuk.Öt hónapos az enyém is.Én nem változtatnék, és szerintem nem sok.Gyakorlatból mondom.Van akinek óramű pontossággal eszik a babája négy óránként és éjjel fel sem ébred.Nekünk meg ez a sorsuk.:)))
2009. márc. 31. 09:35
 9/9 A kérdező kommentje:

08:23-as

ha hiszed ha nem,én egyáltalán nem pontoztam le senkit!De ha gondolod elküldöm neked a linkem és megnézheted

2009. márc. 31. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!