Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónapos babám csak anyatejet...

4 hónapos babám csak anyatejet evett idáig. Arra gondoltam estére adnék neki Milupa Jó éjt pépet. Adhatom neki? nem fog fájni a hasa?

Figyelt kérdés

azért gondoltam rá, hogy este megetetem péppel, mert éjjel másfél óránként cicizik. már 1 hónapja ezt csinálja. ha nem kelek fel hozzá vagy nem adok neki cicit, addig nem is alszik vissza. már nagyon fáradt vagyok. talán a pép elnyomná egy kicsit jobban!! jól gondolom?

tejem van, de már aludni szeretnék!!!!

segítsetek!

2009. márc. 30. 10:22
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
4 hónapos babának már nem igazán kéne éjjel ilyen gyakran kelnie, sőt! Nálunk akkor már max. egy hajnali kelés volt. Napközben próbáld meg többször etetni vagy lefejt tejet adni neki még pluszban a cicin kívül, nem hiszem, hogy éhes és azért kel fel éjjel, talán anyát akarja vagy nem tud aludni vagy megindult a fogzás vagy akármi, de 1,5 óránként nem kéne már ennie. A gyomrának azért kell picit pihennie is pl. éjjel. Én nem adnék neki tápszert, ha van tejem (én is szoptatok még, 6 hós a babám), de kipróbálhatod, hogy akkor tovább alszik-e. Amúgy ha rendesen gyarapszik, akkor a tejed is elég tápláló neki, talán arról van szó, hogy hozzászokott, hogy éjjel ha egyet nyikkan, megetetik, nem? Ha felkel, hagyod picit nyűglődni, nem alszik vissza? Vagy rögtön sír nagyon?
2009. márc. 30. 10:28
 2/19 anonim ***** válasza:

Szerintem beszéld meg a védőnőddel, vagy a gyerekorvosotokkal is.

Általánosságban azt szokták javasolni, hogy ha van a mamánk elég teje, ne kapjon mást a babó.

De neked kell mérlegelni, hogy a tejpép esetleges hátrányai mennyire tántorítanak el a kipróbálástól.

Ha a pép mellett döntesz, én azt javaslom, hogy mindenképpen kanállal etesd meg, nehogy átszokjon a cumisüvegre (meg aztán az se árt, ha megismeri a kanalazást, mire elkezdtek hozzátáplálni később).

Esetleg kipróbálhatod úgy, hogy fürdés előtt kb egy órával kap pépet, és lefekvés előtt még cicit - így megmaradna neki a "cicizés szertartása" .

(A lányom amúgy 3és 4 hós kora köztt átaludta az éjszakát, aztán volt egy 3 hetes időszaka mikor óránként kelt éjjel. Aztán 5 hósan beállt arra, hogy este tíz körül elalszik és hajnal 3 körül kel enni, aztán 7 körül. Én is nagyon kik voltam purcanva, de a dokim nagyon határozottan kiállt az anyatejes táplálás mellett, eézrt én is kitartottam. Mostmár 6,5 hós, iszonyú étvágya van, a tejem kevés neki és ezért kap már pépet is, meg tápszerpótlást.)

2009. márc. 30. 10:33
 3/19 A kérdező kommentje:

régebben max 1-2x kelt fel. ha hagyom nyűglődni akkor egyre hangosabb és nem alszik vissza. fogzásra is gyanakszom, de már besokalltam a nem alvástól. ezért gondoltam esti etetéshez a jó éjt pépet adnám neki. ma már vettem egy dobozzal, de csak nézegetem....

estig csak kitalálom mi legyen vele. jaj, aludni akarok már végre. 1 hónapja ezen könyörgöm!!!

azelőtt olyan jó volt minden!!

most meg.....

kiveszem a kiságyból, berakom az ágyba, addig nyafog míg cicit nem kap, aztán szépen én is visszaalszom és megint felébredek, hogy a fiamat vissza kell tennem a kiságyba. aztán eltelik fél, egy óra és megint sír. amikor kiveszem, eszik is, nem csak nyammog. már amire emlékszem:)

2009. márc. 30. 10:35
 4/19 A kérdező kommentje:

cumisüvegből ő nem is iszik szinte semmit. én is kanálra gondoltam!!

védőnőm és a gyerek orvos is egy nagy hü...e!

komolyan estig tudnék mesélni mind a kettő hülyeségeiről!!!

már mindenki ki van bukva tőlük! inkább nem kérek tanácsot!!

2009. márc. 30. 10:37
 5/19 A kérdező kommentje:
még azt sem mondhatom, hogy a közelségemre vágyik, mert most éjjel is bent hagytam magam mellett az ágyban és ugyan úgy nyűglődött......amíg nem adtam neki cicit. cumizni sem cumizik. nagyon utálja....
2009. márc. 30. 10:43
 6/19 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy melege van éjjel és szomjas? vagy tényleg fogzik ha ez a baj vannak fogzáskönnyítők. Én még nem adnák neki tejpépet. Az én fiam 8hós most kezdi átaludni az éjszakát. A frontok is zavarhatják.
2009. márc. 30. 10:46
 7/19 anonim ***** válasza:
2. vagyok, jaj, sajnálom, tényleg húzós lehet, elhiszem, hogy kivagy tőle :( Én se vagyok megelégedve a védőnőmmel, gyerekdokival, ezért úgy csinálom, ahogy én érzem, az anyai ösztönökre bízom magam (eddig bevált). Amúgy hány fok van a szobában? Nem lehet, hogy melege van vagy szomjas? Próbáld meg azt az éjszakai pépet kanállal, hátha az segít, ha attól tényleg végigalussza az éjszakát, akkor talán nem elég tápláló a tejed (remélem nem ez a baj, de olvastam már ilyet) és ezért lesz éhes ilyen hamar. Ha ugyanúgy kel a pép után is, akkor talán tényleg fogzik, nekünk 4,5 hónaposan jött ki az első fogunk, majd egy hétre rá a 2. és akkor hamarabb kelt először, nem 5-6 között, hanem 2-3-4 környékén és szopizott és evett is rendesen, de szerintem a babák mindig tudnak enni :)
2009. márc. 30. 10:51
 8/19 anonim ***** válasza:
Jaj, és bocsi, az első voltam én, nem a 2. :)
2009. márc. 30. 10:51
 9/19 A kérdező kommentje:

tejem tápláló az tuti:) 3 hónap alatt több mint 4 kilót hízott. bőven megduplázta a születési súlyát!

fogzásra a következőket kapja: chamomilla, viburcol kúp és borostyán lánc is van a nyakában....este az ínyét bedörzsölöm gyógyszertári ecsetelővel. de még így sem hagy aludni még egy kis 3 órácskát sem!!

és ez már 1 hónapja így megy!

2009. márc. 30. 10:57
 10/19 anonim ***** válasza:
Igen, akkor tuti jó a tejed :) Ez kemény dió, nem tudok másra gondolni, minthogy akkor nagyon jó étvágyú a babád :) De elhiszem, hogy nagyon nehéz, a kialvatlanság nagyon-nagyon rossz. Nem tudod megcsinálni azt, hogy lefejsz és néha párod kel fel megetetni a babót? Hogy picit te is pihenhess???
2009. márc. 30. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!