4 hónapos babám csak anyatejet evett idáig. Arra gondoltam estére adnék neki Milupa Jó éjt pépet. Adhatom neki? nem fog fájni a hasa?
azért gondoltam rá, hogy este megetetem péppel, mert éjjel másfél óránként cicizik. már 1 hónapja ezt csinálja. ha nem kelek fel hozzá vagy nem adok neki cicit, addig nem is alszik vissza. már nagyon fáradt vagyok. talán a pép elnyomná egy kicsit jobban!! jól gondolom?
tejem van, de már aludni szeretnék!!!!
segítsetek!
Szerintem beszéld meg a védőnőddel, vagy a gyerekorvosotokkal is.
Általánosságban azt szokták javasolni, hogy ha van a mamánk elég teje, ne kapjon mást a babó.
De neked kell mérlegelni, hogy a tejpép esetleges hátrányai mennyire tántorítanak el a kipróbálástól.
Ha a pép mellett döntesz, én azt javaslom, hogy mindenképpen kanállal etesd meg, nehogy átszokjon a cumisüvegre (meg aztán az se árt, ha megismeri a kanalazást, mire elkezdtek hozzátáplálni később).
Esetleg kipróbálhatod úgy, hogy fürdés előtt kb egy órával kap pépet, és lefekvés előtt még cicit - így megmaradna neki a "cicizés szertartása" .
(A lányom amúgy 3és 4 hós kora köztt átaludta az éjszakát, aztán volt egy 3 hetes időszaka mikor óránként kelt éjjel. Aztán 5 hósan beállt arra, hogy este tíz körül elalszik és hajnal 3 körül kel enni, aztán 7 körül. Én is nagyon kik voltam purcanva, de a dokim nagyon határozottan kiállt az anyatejes táplálás mellett, eézrt én is kitartottam. Mostmár 6,5 hós, iszonyú étvágya van, a tejem kevés neki és ezért kap már pépet is, meg tápszerpótlást.)
régebben max 1-2x kelt fel. ha hagyom nyűglődni akkor egyre hangosabb és nem alszik vissza. fogzásra is gyanakszom, de már besokalltam a nem alvástól. ezért gondoltam esti etetéshez a jó éjt pépet adnám neki. ma már vettem egy dobozzal, de csak nézegetem....
estig csak kitalálom mi legyen vele. jaj, aludni akarok már végre. 1 hónapja ezen könyörgöm!!!
azelőtt olyan jó volt minden!!
most meg.....
kiveszem a kiságyból, berakom az ágyba, addig nyafog míg cicit nem kap, aztán szépen én is visszaalszom és megint felébredek, hogy a fiamat vissza kell tennem a kiságyba. aztán eltelik fél, egy óra és megint sír. amikor kiveszem, eszik is, nem csak nyammog. már amire emlékszem:)
cumisüvegből ő nem is iszik szinte semmit. én is kanálra gondoltam!!
védőnőm és a gyerek orvos is egy nagy hü...e!
komolyan estig tudnék mesélni mind a kettő hülyeségeiről!!!
már mindenki ki van bukva tőlük! inkább nem kérek tanácsot!!
tejem tápláló az tuti:) 3 hónap alatt több mint 4 kilót hízott. bőven megduplázta a születési súlyát!
fogzásra a következőket kapja: chamomilla, viburcol kúp és borostyán lánc is van a nyakában....este az ínyét bedörzsölöm gyógyszertári ecsetelővel. de még így sem hagy aludni még egy kis 3 órácskát sem!!
és ez már 1 hónapja így megy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!