3 hónapos talajhoz erintve a talpat lábujjhegyen áll, nem teli talppal, ez baj?
3 hónapos es ket hetes babámat az orvos talajra állította, megkerdezte, hogy masszirozom-e, mert még lábujjhegyen áll, nem teli talppal.
En masszirozom minden nap, de nem tudtam, hogy a labfejet vissza kell hajlitgatni.
Valoban szükseg van erre? Itt is a forumon sokan kerdezik, hogy baj-e ha gyermekük elöször labujjhegyre all, es minden valasz megnyugtato, hogy semmit nem kell tenni.
En tul korainak tartom, hogy e miatt aggodni kellene.
Persze, amikor itthon probaltam, akkor szepet letette a sarkat is.
Valamint teljesen hanyadt fekvesben huzta a karjat, hogy megnezze, emeli-e a fejet.
Azt mondta, hogy lusta, mert nem emeli, pedig ennek is utana neztem es 3 honaposan meg nem kell, hogy egyedül emelje. Ha felig ülöhelyzetben van, akkor szepen emelgeti magatol.
Vegül ralegyintett, hogy "lusta baba".
Pedig csak almos volt azert nem izgett mozgott, különben kellöen aktiv, mozgekony baba.
te ne állítsd a talpára, neked nem szabad!
felhúzásból meg valóban kéne tartania a fejét, azt 2 hónaposan nézik. tedd sokat hasra
nem is kell talpán állnia még, ennyi idősen pláne, nem is szabad álltani se!
amúgy vannak gyerekek akik lábujjhegyen kezdenek el szaladni is és csak később alakul ki a telitalpon állás amikor a lábbltozata megerősödött.
Te jó ég, szerintem az lenne a furcsa, ha teli talppal állna ennyi idősen :O Majd ha már kapaszkodva áll, szép lassan alakul ki a teli talppal állás. Lábfejhajlítgatásról még nem is hallottam, persze más, ha ortopédiai probléma van.
A feje emelgetését napi 1-2x gyakoroljátok a pelenkázón, igaza van a dokinak, 2-3 hónapos babák már meg tudják tartani a fejüket, ha hanyattfekvésből felhúzzák őket. Hasonfekvésből kicsit később tudják megemelni és egyre hosszabb ideig tartani a fejüket.
Amúgy nem kell ezeket túlparázni, ha kicsit később csinálja, akkor sincs semmi baj. Minden baba más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!