Hány évig lehet most otthon maradni a babával? Ha dolgoztam akkor 2 év gyed 1 év gyes?
elvileg addig maradsz ameddig akarsz :-))
ha ellátás miatt kérded akkor jól írod 2 év gyed 1 év gyes
szal ellátást addig a hónapig kapsz amikor a 3 tölti a gyerek
Az is számít mennyit dolgoztál előtte. Csak akkor jár 2 év gyed, ha terhesség előtt 2 évet ledolgoztál. (Ha jól emlékszem ezt olvastam, de engem nem érintett, mert jóval több évem van.)
22+1 hkm
Annyiban helyesbíteném az előző választ, hogy ahhoz nem kell két évig dolgozni szülés előtt, hogy két éves korig járjon a gyed.
Ehhez csak 562 nap kell. Ha neked van ennyi, akkor két éves koráig gyedet kapsz, ha kevesebb, akkor a gyed annyival hamarabb jár le.
Utána 3 éves koráig gyes.
"Mennyi időtartamra jár a Gyed?
Általános esetben a Tgyás lejártát, vagy annak megfelelő nap lejártát követően jár.
Ha a szülő, vagy örökbefogadó nő meghal, vagy a gyermek nem az ő háztartásában nevelkedik, akkor az ellátás az “újabb” jogosultnak Tgyás még fennmaradó részére is jár.
A szülést/jogosultságot megelőzően megszerzett biztosítási időnek megfelelő időtartamra jár, legfeljebb a gyermek 2. életévéig."
Tehát 562 nap akkor, ha a gyermek születésekor igényled. Ha már előtte 28 nappal, mint arra a törvény lehetőséget ad, akkor 590 napra van szükség ahhoz, hogy a gyermek 2 éves koráig jogosult legyél.
Jézusom, te tényleg ezen kötekszel?
Nyilván ne írtad jól, lényegtelen, hogy miért, én csak azért javítottalak ki, hogy a kérdező teljesen képben legyen.
De ha téged ez tesz boldoggá, akkor csak nyugodtan pattogj. Te jó ég...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!