Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az első hónapban mit kezdjek...

Az első hónapban mit kezdjek a babával?

Figyelt kérdés
Azon túl, hogy tisztába tétel, etetés, alvás, este fürdés. És honnan tudom, hogy a hasa fáj? Ettől nagyon félek. Itathatok vele mecsek baby teát? Csak egy pár kortyot naponta? Amikor épp nem alszik, mit csináljak a babával?
2011. júl. 5. 12:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Egy kis baba mindig másképp sír ha valami baja van. Másképp ha éhes másképp ha fáj valamije másképp ha pelust kell cserélni. Majd ezeket te is megtanulod nem is olyan sokára. Amikor alszik nem kell vele semmit csinálni figyeled hogy rendesen lélegzik e nem e csúszott le róla a takaró. Arra ügyelj hogy mindig legyen forgatva tehát hol erről legyen a kis feje hol arról hogy szép formás fejecskéje legyen. Anyukámék nekem így mondták. Ha megetetted megbüfiztetted tisztába raktad dédelgetted elaltattad nem lesz más dolgod mint a légzést figyelni. De idővel mindenbe bele fogsz tanulni. Boldog babázást. 36 hetes kismama.
2011. júl. 5. 12:48
 2/13 anonim ***** válasza:
Az első hónapban többnyire még alszik a baba.Ha nehezen alszik el akár napközben is, ringathatod, énekelhetsz neki. Az én kisfiam aludt. Kb.hathetes koráig, utána egyre többet volt fennt. 2-3óránként szopizás, utána 15-20 perc büfiztetés, tisztába tevés a büfiztetés előtt, ha szopi előtt tettem tisztába, tutira akkor jött a fosika...Két hónapos kora után már egy kis játék. Én közben, míg ő aludt fejtem. Mecsek teát nem adtam neki. Vizet sem. Az első héten kapott gyenge kamilla teát, mert itthon besárgult. De utána fél éves koráig nem itattam, csak szopizott, igény szerint. Bár éppen egy kis vizet kaphatott is volna a nagy melegben...A LLL nem javasolja.Nem tudom, biztosan, hogy hasfájós volt-e. Néha húzta fel a lábát sírás közben. Így szopi előtt alkalmanként Infacolt adtunk neki. De csak 2-3 hónapos koráig. Előbb-utóbb ráismersz a sírásból, hogy éhség, fájdalom. Bár nekem több hónap kellett hozzá...
2011. júl. 5. 12:52
 3/13 anonim ***** válasza:
Tudni fogod hogy mikor mi a baja éppen.az anyai ösztön színre lép:)Bár én csak a mi esetünkben nyilatkozhatok az én kisfiam az csak evett és aludt mikortól hazahoztuk a kórházból,kibontottuk a csináltunk róla pár képet az első képek otthon címmel amit szintén végig aludt egyszer nyitotta ki a szemét apára nézett visszacsukta majd aludt tovább...szopizott,büfiztette apa ez volt minden vágya már a kórházban is:)betettem a kiságyba ott nézelődött mi meg csak csodaáltuk.és pár perc múlva már aludt is.Fürdés végig üvöltéssel ahogy bebugyoláltuk a törcsibe már hang se jött ki csak nézelődött.Nálunk nagyjábl igy teltek az első hónapok eggyütt pihentünk:)sétálni mentünk vagyis a boltba kellett menni postára elintézük a napi teendőnket nem kell dajkálgatni....néztem milyen színes vackok vannak az ágyára kötözve.Ma már kettő múlt és nincs semi baja attól hogy nem ringattam meg fogtam egész nap:)
2011. júl. 5. 12:59
 4/13 anonim ***** válasza:

Hát akkor én vagyok a kivétel, én sosem tudtam, miért sír a lányom, nekem mindig ugyanolyannak tűnt a sírása. De sok baja nem lehet, melege van, fázik, éhes, vagy tisztába kell tenni. Ha a hasa fáj, összegörnyed, és felhúzza a lábát.

Ha ébren van, beszélj hozzá, énekelj neki, simogasd, amit szeretnél.

2011. júl. 5. 14:39
 5/13 anonim ***** válasza:

Ahogy írták már, tudni fogod mit kezdj vele, ne aggódj. De amúgy azon kívül mondhatni semmit se kell még vele csinálni az első hónapokban, mint amiket te is leírtál. Örülj, h a tudsz enni mikor alszik, vagy megfürödni. Nekem az első 3hónap halálosan fárasztó volt. Volt, h bőgtem, mert nem bírtam volna ébren maradni (addigra intéztem el a teendőimet mire a kicsi pont felkelt). Számomra borzasztó volt, h 2-3 óránál többet nem tudtam aludni egyhuzamban. De kinőtte, és most simán nyomja éjjel a 12órát! :)

És, h megismered miért sír? Hát nekem beletelt vagy 1évbe! Semmi különbség nem volt, csak ordított. Onnan tudtam mi baja, h tudtam mi következik, vagy éreztem pl. h bekakilt. Az én fiam ma is csak 2féleképpen sír: hisztizősen, vagy fájósan.

Teát meg akkor itass csak vele,

1. ha tényleg fáj a hasa

2. ha kell plusz folyadék pl. a meleg miatt.

Amúgy nekünk a Mecsek kakit se ért. A Herbária Babamosoly édeskömény teája sokkal jobb. Eleinte (de csak ha nehezen issza), nyugodtan édesítsd cukorral. Aztán fokozatosan elhagyhatod ha már megszokta az ízét. És ha teheted térj át a vízre, mert a teát sok baba kaja helyett issza, vigyázni kell vele.

Amúgy már van babád, kedves kérdező, vagy még nem született meg?

2011. júl. 5. 15:03
 6/13 A kérdező kommentje:
Még csak 1 hetes, de őszintén megmondom, alig várom már, hogy legalább 3hós, vagy féléves legyen. Egyrészt nem bírom a kialvatlanságot. Teljesen egyedül vagyok, férjem dolgozik, a rokonok mondjuk hoznak kaját,de a fáradtságtól enni sem bírok, nem kívánok semmit. A baba pedig nem alszik másképp, csak ha rajtam van,különben majd kimered.
2011. júl. 5. 16:39
 7/13 anonim ***** válasza:

A legtöbb baba utálja ha leteszik, ez teljesen normális, majd ha nagyobb lesz kinövi. Az anyatej után a legfőbb igényük a testközelség. Próbálj vele együtt pihenni, tehát mikor ő alszik akkor pihenj te is. Fektetheted magad mellé, a hasadra, ha felhúzod a térdeidet akkor a combodra. Fekve szoptatni tudsz már? Az nagyon praktikus, és mikor nagyobb lesz majd fel se kell majd kelned éjjel.

Ami első hetekben nagyon bejön: hanyagold és egyszerűsítsd a háztartást, igyál sokat. A hordozókendő nagyon jó mikor tényleg muszáj valamit megcsinálni, hogy ne kelljen a kicsit lerakni.

Felejtsd el a nappal-éjszaka beosztást! Lehet hogy mostanában így fog kinézni a napotok: fix a felnőttek étkezései, párod indulása és érkezése. A többi idő pedig szopi vagy alvás a pici igényei szerint.

Amikor van erőd és kedved énekelhetsz neki, ringathatod, sétálgathatsz vele stb. De csak ha van erőd és kedved. Neki az is elég, hogy veled van, ilyenkor még nem igényli a szórakoztatást.

Azt hogy a baba hasfájós, sírós-e nem lehet befolyásolni. Rengeteg trükk van ami egyik babánál bejön, a másiknál nem, egyeseknél semmi sem, majd kinövi a baba a hasfájást, addig a szülő tűr és mindent kipróbál. És vannak szerencsések, akik csak hírből ismerik a hasfájást.

Amíg nem lesz hat hónapos ne adj neki mást csak anyatejet!!! Még nyári melegben is elég.

Gratula a bébihez!!!

2011. júl. 5. 18:34
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Igazából már nagyon ki vagyok bukva, ma ahogy ő ordított, úgy sírtam én is. Nem tudom, mi baja, az nagyon rossz. Nem tudom sírni hagyni, de amikor már mindent elkövetek és még mindig sír, én sem bírom tovább,ideges leszek, kétségbeesésemben bőgök. Rossz, hogy nincs itt senki velem.

2011. júl. 5. 21:44
 9/13 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Ne aggódj, az első két hétben én is rengeteget bőgtem. (illetve én rengeteget bőgtem) Ahogy visszaálltak a hormonok, meg ilyesmi.Már a kórházban elkezdtem ezt a "ha ő is sírt én is sírtam" címűt. Később tudtam meg, hogy sok kezdő első babás anyuka sír. Az tényleg jó, ha végig mellette pihensz. Elvileg a gyermekágy 6 hét. És neked is nagyon jót tesz a pihenés. Nem kell semmi mást csinálnod. Pláne ha nincs nagyobb tesó.Max. mosás, meg ha vmi nagyon halaszthatatlan.De ha nincs kitakarítva egy ideig, semmi nem történik. A napirend sem egyik percről a másikra alakul. A babáknak még azt is meg kell szokniuk, hogy már nem anya pocijában vannak hanem kint. És ez borzalmas még nekik. Sokszor lehet csak ezért sírnak. Tényleg a Te közelséged a leghatásosabb.
2011. júl. 5. 23:18
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Már megijedtem, hogy rossz anya vagyok, amiért nem bírom úgy, ahogy én gondoltam. Nem így képzeltem, amikor hazajövünk. Úgy gondoltam jobb erőben leszek, fizikailag is, lelkileg meg aztán főleg. Amúgy nem vagyok sírós, de most... Persze szeretem-imádom a kis babukómat, amikor túl vagyok egy kiboruláson, mindig bocsánatot is kérek tőle, hogy nem azért sírok, mert nem szeretem, csak kis vagyok merülve és a legjobbat szeretném neki, de néha amikor sír és nem tudom mi a baja, úgy érzem csődöt mondtam. De mondogatom neki, hogy igyekezni fogok és szeretem-imádom. Van amikor erre elkezd mosolyogni. (Na akkor ha el is múlt, újra rámjön a sírás :))
2011. júl. 6. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!