Oda lehet adni a kistesónak a nagytesó régi bébi-játékait, vagy újakat kell majd beszerezni?
Külön szobában lesznek, és nem tudom legyen-e szívem elvenni játékokat a nagytól (pl. rágókás, csilingelős, zenélős bébijátékok, amik még mindig ott vannak játékdobozban és néha elő is veszi őket)
Vagy kérjem el tőle?
Mennyi idős a nagy?
Ha abszolút kinőtte már azokat a játékokat miért ne adhatnátok oda a kicsinek?
Ha a nagy is még kicsi és neki valók a játékok, használja őket, akkor ne vedd el.
Nálunk nincs másfél év a két kicsi között, és nem okozott semmiféle problémát, hogy a kicsi a "dedós" játékokkal játszik:-)))
A nagyot jobban érdekelték már az autók, kalapács, villáskulcs és ilyenek... Persze, amint a kicsi kezébe került egy rágóka, neki is rágóka kellett, de mivel nem az az egy darab volt, játékból még nem volt nálunk veszekedés. Most 1 éves a kicsi - nagyon hamar megtanulta, hogy ha a nagy elvesz egy játékot, akkor ne sírjon, hanem keressen másikat; a nagyot pedig arra tanítom, hogy "csere", és ilyenkor okosan ad is neki másikat. Egyetlen egyszer fordult elő, hogy a kicsi vmi olyan nagy becsben tartott játékot szerzett meg, hogy nem engedte el: a nagy a fél nappalin keresztül vonszolta, miközben a kicsi "ooó"-ra nyitotta a száját, és végül a picurka győzőtt :-D
Egyébként ez a "csere" dolog a nagynál is működik, ha vmi olyan van nála, ami nem neki való, már simán odaadja vmi másért cserébe!
Köszi az ötleteket!
2 éves a fiam és őszre várjuk a kistesót.
Én is úgy gondoltam, hogy megbeszélem vele, és ha magától odaadja, akkor adom a kistesónak. Egyébként nagyon jószívű kisfiú, sosem volt irigy. Remélem a kistesóval sem lesz ez másképp, persze ez rajtunk is múlik.
A legtöbb játékát még rendszeresen előveszi, ha nem is minden nap. Nem a szimpla rágókára gondoltam, hanem pl. ami egy zörgős fülű elefánton lóg meg hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!