Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy kell a babáknak főzeléket...

Hogy kell a babáknak főzeléket készíteni? és milyen alapanyagból? 7 hónapos.

Figyelt kérdés
lépésről lépésre írjátok le, légyszi. nagyon tapasztalatlan vagyok:((
2009. márc. 27. 14:48
 1/4 anonim ***** válasza:

legyen pl krumpli, de bármilyen zöldséggel ugyanezt megteheted.

Összevágod apróra, természetesen megpucolva és megmosva. felteszed főni annyi vízben, hogy ellepje. pici só mehet bele, de tényleg pici! nem kell a veséit tornáztatni, ráér később is! :)

szóval főzöd, a vízbe dobj 1 kis darab babérlevelet. ha megfőtt megtöröd ill te még turmixolhatod is. Ha nem túl sok vízben főzted nem lesz nagyon híg, de ha mégis egy kis lisztes habarás mehet bele, ha már tejterméket kapott a baba. ha nem akkor anyatejjel sűrítsd, az a legjobb! én már rántással csinálom, igaz az enyém ( legkisebb) 2éves múlt. a többi főzelékbe mehet egyéb fűszer is, pl petrezselyem, pici paprika, cukor..stb

sok sikert! Kezdj neki bátran, egyszerre csak keveset csinálj, akkor nem baj ha véletlenül nem izlik a babádnak!

2009. márc. 27. 14:57
 2/4 anonim ***** válasza:
egy nagyobb szem krumplit kockázz fel, só, babérlevél nélkül tedd fel annyi vizben, hogy ellepje. kb negyed ora alatt bepuhul, ha sok rajta a viz önts le rola egy tálkába, és turmixold össze a krumplit, ha nagyon sürü a fözölével higitsd. 4-5 kanállal kináld elöször a babát, majd naponta emeld az adagot pár kanállal. 3 nap mulva lehet egy szelet sütötököt mellé tenni főni, majd egy szál répát. később maréknyi spenotot és igy tovább. mindig krumpli legyen a süritő. a füszerekkel ráérsz. kostoltatás után tejjel kináld még a babát. ha van kérdésed irj privibe nyugodtan.
2009. márc. 27. 15:23
 3/4 anonim ***** válasza:
A babaszoba.hu oldalon rengeteg recept van elég alaposan leírva.Egyébként én a védőnőtől kértem legelőször tippeket,mit-mikor-hogyan stb.
2009. márc. 27. 18:35
 4/4 A kérdező kommentje:
sajnos az én védőnőm felénk sem néz
2009. márc. 28. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!