Miért változott meg a 11 hónapos kisfiam viselkedése?
Már egy-két hete egész más, mint amilyen volt.
Régebben egész nap jókedvűen "rohangászott", felfedezett a lakásban, tele volt önbizalommal. Ha nem is szeretett túlságosan enni, de kis rásegítéssel egész szép adagokat megevett. Szóval egy elégedett kisfiú volt.
Mostanában viszont szinte egyáltalán nem eszik. Egy-két falat után semmit nem lehet megetetni vele. Egész nap csak szopni szeretne, meg sokszor csak úgy hozzámbújni. Nyűgös, mindenért megy a hiszti. Valahogy azt látom, hogy sokkal érzékenyebb, félénkebb, bújósabb lett. De ugyanakkor ordítósabb is, mindenen "kiakad" és ordít, mintha valami borzasztó dolog történt volna. Pedig lehet, hogy csak annyi, hogy nem hagyom játszani, amivel nem lehet. Egyszerűen nem értem a viselkedését. Mi lehet ez? Más is tapasztalt ilyet?
A lányom 1 éves múlt. Amit nem ér el, torka szakadtából ordit érte, hogy szeretné megnyalni, mert mindent a szájába vesz, (cumija sosem volt). De amit nem lehet, azt nem lehet. Ilyenkor próbálom elterelni a figyelmét a macijával, vagy a babájával. Az üres ásványvizes üvegről mostanában le akarja csavarni a kupakot, de nem birja és "vörösre" orditja a fejét. Próbálom elmagyarázni neki, hogy nem birja húzni csak tekerni, de az még nem birja.
Szóval már nincs gyerekágy, mert mellettm alszik, járóka nem is lesz, hiszen elmászik az egész lakásban. A fiókokat kipakolhatja, hiszen csak zoknik vannak benne. A szekrényről magasabbra már nem tudok pakolni, ezért csak olyanokat ér el, ami nem balesetveszélyes. Próbál már lépegetni, hogy a szekrénybe, ajtóba kapaszkodik.
Köszönöm a válaszaitokat!
Igen, már én is kezdem látni, hogy ez is egy lépés a fejlődés, az önállósodás útján. Már jó a kedve, de az ordítós dühkitörések persze nem maradnak el. De legalább tudom, hogy ez is egy korszak. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!