3 és fél hónapos babám 1,5 hete nagyon nyugtalanul
alszik éjjel. Van valami fejlődés ugrás vagy baja van?
Eddig 2-szer 3 szor kelt, de most. !
Figyelt kérdés
Napközben szépen alszik kiságyban délelőtt, délben 3 órát a babakocsiban / levegőztetve /, este 6 körül még egy órát.Eeste 9-körül elalszik, éjfélkor felébred, cicit kap, és onnantól másfél- két óránként nyűglődik. Vergődik a ágyban, nyögdös, nyom mintha kakilna, de a kakik is megritkultak az utóbbi 1 hétben / 3 nap, de kizárólag anyatejes, pukik jól mennek /.Napközben jó hangulatú baba. Tömködi a kezét a szájába, dől a nyála, de fogkezdeményt nem látok. Vélemények? Ötletek? Tapasztalatok? Kérlek segítsetek, hogy átvészeljem valahogy mert már baromi fáradt vagyok a nem alvástól. Köszönöm.
2009. márc. 27. 08:06
1/5 anonim válasza:
Mintha én írtam volna. Az én babám is 3 és fél hónapos és ugyanez. Ő hason alszik és tekeri magát egyfolytában, egy idő után sír és ki kell vennem az ágyból, cicire tenni, hogy megnyugodjon. Én a hasára gondoltam, de eddig egyáltalán nem volt hasfájós. Egyszóval én is kiváncsi vagyok. Bocsi segíteni nem igazán tudtam.
2009. márc. 27. 08:13
2/5 anonim válasza:
Kb 4 hónapos kor körül el kezd változni a babák emésztőrendszer. Egyre érettebb lesz, felkészül a szilárd táplálék befogadására, hatékonyabban emészi meg az anyatejet. Ez gyakran azzal jár, hogy csökken a kakik száma, ami görcsöket okozhat. Közben az éhség is felébresztheti a picit, mert 3 hóskorban fejlődési ugrás is van.
Szerintem Nálatok is ez a kettő jelentkezett egyszerre. A kakilás magától rendeződik pár hét alatt, azt át kell vészelni. Fontosabb az etetés. Meg kell próbálni nappal több táplálékhoz juttatni a babát. Az első lehetőség, hogy 2-3 napig gyakrabban szoptatsz vagy este sűríted a szoptatásokat. A másik az, hogy szoptatások után 1 órával kifejed a tejet, ezzel nő a termelés mennyisége és a lefejt tejet oda lehet adni pátlásnak a következő etetésnél. Ezt is elég pár napig csinálni.
Remélem bejön a tippem, de így vagy úgy biztosan megoldódik a dolog! Most csinálom végig harmadszor ezt és eddig mindíg megoldódott, szóval nyugi!
2009. márc. 27. 08:57
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Nappal kb. 2-2,5 óránként eszik. Kevesebb ideig /kb.5 perc/, de erősen szívja a cicit. Nem vettem észre hogy nem volna elég a tejem neki mert nem sír.Éjjel is cicire teszem ha nyűglődik/ megpróbáltam a cumit, dajkálást, simogatást, de nem jött be /.
2009. márc. 27. 09:34
4/5 anonim válasza:
Akkor inkább az igaz rátok, hogy a baba csak az első, hígabb tejet szívja ki, ami gyorsan felszívódik és nincs is benne annyi tápanyag. Ezért hamarabb érzi az éhséget is. Ez egy ördögi kör. Ezzel a hasfájás is magyarázható, mert az első tejben lévő anyagok okozhatják, túl sok benne a lektóz, nem higítja fel a második, sűrűbb tej. Próbáld meg kitolni az etetések közötti időt 3 órára, később úgy egy hónap múlva 4 órára. Egy ilyen korú baba átlag 20 percig szopik, szóval ilyesmi lenen a cél. Ha hozzájut a zsírosabb tejhez, egyre később éhezik meg. Próbáld ki! Remélem minden jól alakul!
2009. márc. 27. 10:04
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Igazad lehet , ám ha bukik evés után babám az már tejföl szerű, pedig nem emészti meg addigra. Emellett újszülött korában hasfájós volt, de aludni tudott tőle, akkoriban is kb. 10 -15 percig szopizott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!