Milyen rágcsálnivalót adhatok a 8 hónapos kisfiamnak, ami hamar elolvad, és nem fuldoklik tőle?
Eszembe se jutott, hogy süssek. Teljes kiőrlésű lisztből lehet? Tudnál linkelni vagy írni egy jó receptet? Van fémes dobozom.
A tesco-ban vettem a Bio extrudált kölesgolyót. Kőkemény. Nekem nem is ízlik, mondjuk a kisfiam nem válogat.
[link] ez megpuhul dobozban
Én igazából nem igazán használtam a rizslisztet mert mindennek van egy kis rizs mellék íze akárhogy csináltam is... Én a liszttől nem tartottam csak a tejtől igyekeztem minél jobban elhúzni a tejet és van egy laktózérzékeny gyerekem :S Nem mondom hogy amúgy nem lett volna az de a következő babánál jó messzire elhajítom a tudományos hozzátáplálós és gyereknevelési könyveket
Ezt még nem próbáltam de nézegetem ezerrel
Almás baba keksz (tej és tojásmentes)
2 tepsihez
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt átszitálva, vagy rizsliszt
60 gr extra szűz olívaolaj (helyettesíthető napraforgó- vagy kukoricacsíra olajjal is),
30 gr fruktóz (vagy cukor),
50 gr finomra reszelt, hámozott alma (de lehet villával áttört banán, reszelt körte, őszibarack is),
fahéj,
1 mk sütőpor
A hozzávalókat összegyúrom, félreteszem a masszát 20 percre pihenni.
Ki is lehet nyújtani, formákat szaggatni belőle, de én csak mogyorónyi golyókat formáztam belőle, üvegpohár vizes aljával elnyomkodom.
180°C fokon 8 perc alatt megsült gázsütőben, de a sütési idő a kekszek nagyságától, vastagságától is függ.
Miután kihűlt, jól záródó dobozba került. Néhány napig biztosan jó, de gyanítom, tovább is eláll.
Ennek a keksznek a tésztája egyébként sütőpor nélkül kicsit tömör, olyan nyammogni való, ezért nem is szerencsés belőle vastagabb darabokat gyártani. De lehet borkő sütőport is adni a tésztához, akkor az állaga kicsit levegősebb lesz, jobban hasonlít majd a babakekszekhez. Ez bioboltban, drogériákban kapható, foszfátmentes sütőporként kell keresni.
Az alma pedig helyettesíthető banánnal vagy körtével is, mindkettővel készítettem már és remekül vizsgáztak.
JA!
van még egy isler vagy linzer szerű tésztarecept! Sütsz neki belőle pogikat reggelire és megkened egy kis házi túrókrémmel vagy valamivel (ha eszik már ilyet!) Mi rácsos cseresznyésen szoktuk enni fiammal (ő 15 hónapos már)
vagy megcsinálod linzernek csinálsz hozzá mondjuk barack vagy eper öntetet ha nem veszed meg a boltit (én nem szoktam, inkább megcsinálom neki!)
500 g finomliszt
12 g sütőpor
150 g porcukor
250 g vaj
3 db tojássárgája
1 db citrom leve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!