Ezzel ronthatok valamit a későbbi szobatisztaságra való szoktatásnál?
15 hónapos Kicsikém kapott bilit, de csak azért, hogy ismerkedjen vele.
Tisztában vagyok vele, hogy még nagyon picike, és mivel nem is beszél még, ezért a jeleket sem tudom, hogy mikor vannak szükségletei.
Azért tartottam fontosnak ezt leírni, hogy lássátok, hogy én ezt tényleg nem sürgetem.
A wc-vel szemben helyeztem el pár héttel ezelőtt, megnézegette, de ennyi volt.
Pár napja azonban behozta a szobába, és naponta legalább vagy 7x rácsücsül.
Most azon gondolkoztam, hogy ha jövőre elkezdem a szobatisztaságra való szoktatást, nem e fogja ez megkavarni Őt? Mármint, hogy most ül rajta és néha játszik rajta
, és én magyarázom is, hogy oda pisilni-kakilni kell ráülni, de nem tudom mennyit fog fel belőle.
Félek, hogy nem az jön le neki majd, hogy oda szükségletet végzünk, hanem játékszernek tekinti is ez így is rögzül.
Vegyem el tőle, vagy örüljek, hogy ilyen gyakran ráül, és továbbra is mondogassam, hogy oda pisi-kaki kell, hogy rögzüljön?
Köszönöm, ha elolvastatok és tanácsot adtok.
szerintem ücsöröghet rajta, majd télen elfelejti.
szerintem azzal nem sokat érsz el, hogy mondogatod neki, hogy oda pisilni-kakilni kell mert számára ez még megfoghatatlan dolog. de persze ártani nem árthat :) majd ősszel azért ráültetheted pelus nélkül, ki tudja :)
Nem rontod el, de nem is biztos, hogy jó.
Az én lányom is kapott egy bilit már nem is tudom mikor, valahogy 1 év körül, telepakolta állandóan játékkal.
Aztán elraktam, hogy elfelejtse.
Amikor téma lett a szobatisztaság 2 év körül, újra telepakolta játékkal, megint elraktam a bilit, elővettem a vécészűkítőt.
Most már tudja, mire való a bili, tud abba is dolgot intézni, és a vécébe is, és most már nem pakol bele játékot.
Köszönöm a válaszokat!
Igazából ő nem pakol a bilibe egyáltalán. A játszást úgy értettem, hogy valami aprósággal a kezében ül a bilire és azt forgatgatja vagy fél percig, és addig csücsül a bilin.
Hát nem tudom, hogy hagyjam e neki....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!