Ikerbabáitokat hogyan hoztátok a világra?
Szia!
Hát én úgy jártam, mint amitől félsz. Az első baba jött simán, a második utána keresztbe fordult, előre esett a köldökzsinór, rohanás császározni. Nem volt kellemes, a második baba kissé oxigénhiányos is volt, de mindketten egészségesek, most múltak 10 évesek, nagyon jó tanulók.
3 éves ikerfiaim vannak.
Normál hüvelyi szülés volt ( 2850 és 2910 grammosak voltak és 50 illetve 51 centisek), nem kaptam semmiféle érzéstelenítőt, fájdalomcsillapítót stb.
Szerencsére mindkét baba ügyesen befordult a szülőcsatornába és gond nélkül megszülettek 3,5 óra vajúdás után, az idősebbik a 3.-4. tolásra, az "öcsi" meg (amúgy is lustább természetű) kivárt még 5-6 fájást és csak ezután indult meg kifelé.
Szerintem mindenképpen beszéld meg a félelmeidet az orvosoddal, mert a kompetens szakember válaszai mérvadóbbak, mint amiket mi itt összeírunk, hisz ezek csak a mi tapasztalataink, de ő ismeri a te várandósságodat, és ő mérlegeli a lehetőségeket ezek tükrében.
Amúgy meg hidd el, sokkal-sokkal többet kibírsz a gyerekeid érdekében, mint most gondolod :)
Beszéld meg vele a dolgot mindenképp, ne maradjanak benned fel nem tett kérdések, mert ezek nagyon fusztrálóak lehetnek, és a szüléskor sok múlik azon, hogy "fejben mennyire vagy rendben", hogy mennyire tudsz ráhangolódni a dologra.
Nekem az segített, hogy azt mondogattam magamban: minden fájással közelebb vagyunk ahhoz, hogy megöleljem őket...
Csak nyugi! A természet tudja a dolgát :)
boldog dupla-örömös babázást kívánok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!