Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kajapanasz. A gond a következő...

Kajapanasz. A gond a következő: 3 hetes a babám.3 óránként eszik nappal, éjszaka 4 óránként, órát lehet hozzá igazítani. Eddig 100 miliket evett (összesen mindig 700-730 körülit, ami a 4,2 kilójához szerintem kicsit sok), nem?

Figyelt kérdés

DE. Tegnap óta nyűglődik, becuppantott 100 mili tápszert, és még keresett (tudjátok az a cicikereső éhes bólógatással).. ma teljesen nyűgös volt reggel óta, úgyhogy két kaja között adtam neki 30 mili anyatejet, picit megnyugodott tőle, de nem volt az a jóllakott lazaság.

A következő etetésnél (most) 125 milit kapott, amiből hagyott 5 milit, aztan boldogan elaludt, és most békesség van.

Én úgy nem akarom túletetni, elhízlalni, stb szegénykémet, de éheztetni sem akarom.. csak ezt a 120 milit en brutalisan soknak erzem.. a ti babátok mennyit evett??

(és igen, tudom, hogy ugy kell kiszamolni, hogy (4.2x150)/7, és az 90, tehat 90 mili lenne neki az ideális.

Ráadásul doktor neni azt mondta 7 etkezes sok, hagyjunk ki egy éjszakait. De nem tudom a síró, éhes gyerekemnek azt mondani, hogy nem adok neked enni. :(( Ha átalussza a kajalast ok, nem ebresztem fel, de ha éhes, akkor nem tudom sírni hagyni.

Mit csináljak?

2009. márc. 26. 13:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Dobd el a mérleget a francba, és szoptasd úgy, ahogy igényli, nagyjából tartva a 3-4 órákat. Mégcsak háromhetes az a kisbaba.
2009. márc. 26. 13:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Megint túlzásba esnek a védőnők!

Te vagy az anyja, bízz jobban magadba!

Én nem hagytam sírni ha éhes volt.

Az elején mikor ilyen pici volt volt hogy 2 óránként evett, bizony napi 12 szer szopizott.

AZ anyatejes babák sem piszerka gyerekek, olyan volt a kislányom mint egy Michelin baba! Ha nevetett nem látszott a szeme csak egy csík volt olyan pufi volt.

Aztán ahogy el kezdett mászni, megnyúlt szépen arányos lett a kis teste.

Minden babának más és más az igénye. Van aki alig eszik vmit, van aki meg habzsol. Na és. Mi felnőttek sem vagyunk egyformák.

Ki fogja nőni ha duci most a baba.

Elkezd mászni és örülsz ha bele tudsz csempészni vmit a szájába :)

Szerintem nem sok a 7 étkezés ennyi idősen.

Nekem 6 hósan is még 8 szor étkezett!

Most 9 hós és 6 szor kap enni.

MIféle törvény írja elő hogy hányszor etetheted meg a gyerekedet?!

2009. márc. 26. 13:18
 3/10 A kérdező kommentje:

Tápos a baba, nem szopik, amíg van tejem, addig fejem neki, és azt kapja (tehát vegyesen eszik), így mérleg nélkül is tudom mennyit eszik.

Nem akarom, hogy sokat egyen, többet, mint ami kell, mert azt olvastam, akkor jó esélyjel kövér felnőtt lesz (pl itt is írnak róla: [link] ). szóval ezért sem tudom, hogy mi a helyes, vagy kell e trükköznöm bármit, vagy nem baj, hogy ennyit eszik?

ja, 30 dekát hízott az elmúlt héten.

2009. márc. 26. 13:19
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem írtad le a súlyát sem

Amúgy táp és anyatejet adsz felváltva?

Ha igen este adj neki tápot azzal tovább jól lakik, hajnalban meg ciciztesd szerintem.

Amúgy meg ha éjjel éhes én biztos adnék neki. Csak most született!

A 7 etetés nem sok.

És nem fogod túletetni, mert azt úgyis kibukná, de egyszerre 150-nél ne egyen többet azért még pici a gyomra.

Ne aggódj pár hónap múlva nem fog ennyit enni, sőt lesz amikor nem is fog kérni, akkor meg az lesz a baj:-)

És a megérzéseidre hagyatkozz, nem fog cserben hagyni:)

üdv: T

2009. márc. 26. 13:20
 5/10 A kérdező kommentje:
Kettes valaszadó: köszi, megnyugtattál picit. Szerintem sincs az az anya, aki sirni hagyja az éhes gyerekét, csak úgy félek, hogy "elrontom", én mindig hiszek az orvosoknak.. csak furdal a lelkiismeret, hogy nem tudom "betartani" a doktor neni utasitasat, és hogy emiatt rosszat teszek a picurnak.
2009. márc. 26. 13:21
 6/10 A kérdező kommentje:

Hármas: 3,65 el szuletett, lefogyott 2,95re a kórhazban, és most 4,2 kiló. Anyatejem sajnos egyre kevesebb van (200 mili volt, ma mar csak 30-50eket tudok fejni, félek nemsoka elapad végleg), az nem vált ki egy étkezést, csak kiegészit sajnos. (nem tudom miért, üvölt, ha mellre teszem, szoptatási ambulencián is voltunk, meg orvosnal is, ha nem üvölt, csak lenyalogatja az elcseppenő tejcseppet, es varja, hogy megint csepegjen, komfortcicizik jó esetben, en mar annak is orulok, annyira szörnyű, amikör cicire teszem, es üvölt, még próbálkozom, de egyre ritkábban)(azóta sír a cicin, amióta az ambulencian voltunk, előtte "csak" siman nem szopizott)

De köszönöm a válaszokat, akkor adok neki batran.. okos gyerek, ha nem ker, ugyis odadugja a cumi ele a nyelvet, és nem fogad el tobbet, és ha o is rosszul erzi, akkor meg kibukja a felesleget.. doktor neni meg max azt gondolja rossz anyuka vagyok :( :)

2009. márc. 26. 13:26
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia! Semmi értelme foglalkozni, hogy mennyit eszik a baba. Annyit eszik, amennyi kell neki, s ha még éhes, adni kell neki, vagy hallgathatod a sírást. Én sosem mérem, hogy mennyit eszik a fiam, de ha 2 óra múlva éhes, ismét adok neki. Mi az, hogy sok a 7 evés? 3 hós a fiam, 8-9x szopik 1 nap, s még éjjel is!

Adj akkor enni a gyermekednek, amikor kér, ez az én tanácsom! Ha 10x kér, akkor 10x, ha 6x, akkor annyiszor. Annyit adj neki, amennyitől megnyugszik!

2009. márc. 26. 14:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Azt teszem! De olyan fura meg mindig, hogy hogy lehetne maskepp csinalni?! Itt tenyleg nem en dontok, nem en donthetek, csak a baba, akkor miert varjak el, hogy en valtoztassak? Jó anya szeretnek lenni, nem akarok a babamnak rosszat, nem szeretnem tuletetni, vagy rosszat csinalni neki, de nem lehet maskepp csinalni, mint ahogy o akarja, nem?
2009. márc. 26. 14:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia, nekem 7 hetes a kisfiam, ugyanezt végigéltem, mint te.Nem szerettem volna túlhízlalni. Igaza van az előttem szóloknak: nem lehet! Semmi baja nem lesz, ha többet eszik. 4 hetesen 110-120 ml tápszert evett a fiam, most 7 hetesen is kb. ezt tartjuk, van amikor 140, van amikor 80 (főként éjjel). 3 óránként eszik, éjjel nem keltjük, de ugyanúgy felkel 3 óránként. 4 hetesen volt 4200 gramm és 54 centi, a kórházból 2900 grammal és 49 centivel hoztuk el. Szóval ne aggódj, tényleg le fogják mozogni! Ja és az enyém sem hízott el, kis tokás az igaz, de nem kövér.
2009. márc. 26. 14:36
 10/10 A kérdező kommentje:

az enyém is tokás :)

Köszönöm a megnyugtató válaszokat :)

amugy tenyleg jo doktornenink van, azert is ijedtem be

2009. márc. 26. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!