Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet 10 hós babákat...

Hogy lehet 10 hós babákat leszoktatni az éjszakai sokszori felkelésről?

Figyelt kérdés
Ha lehet, sírás nélküli módszereket írjatok. Már ott tartok, hogy azt is kipróbálnám, mert alig alszunk és nagyon kivagyunk a férjemmel, de van egy kislányunk is, nem szeretném kitenni sírásnak éjszaka. Tulajdonképpen azért is jutottunk idáig azt hiszem. Az ikerfiaim kegyetlen rossz alvók, fejenként 10x is kelnek éjjel néha, van hogy negyed óránál többet nem tudok egy-egy alkalommal aludni. Ez meg rányomja a bélyegét az egész napra, és a türelmemre is néha. :-(
2011. jún. 27. 11:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
estére többet vacsiztatni őket... "telerakni" rendesen. mi v ezt próbáljuk, v a "sírásos" módszer :S most már átaludta az éjjelt kb 1 hétig, viszont pár napja 2 körül felkel és dumál 1 éves fiam :S kicsit macera visszaaltatni, de nem akarom az ágyamba szoktatni, meg egyéb, amit később megbánok. de majdcsak lesz eredmény... sok sikert!
2011. jún. 27. 11:37
 2/6 anonim ***** válasza:
66%
Pedig szerintem csak az marad, hogy hagyod őket, nem mész be hozzájuk, és akkor leszoknak róla. Vagy ha oda is mész, megnyugtatod őket, de nem kapcsolsz fényt, nem veszed fel őket.
2011. jún. 27. 11:40
 3/6 anonim ***** válasza:
67%

én ugy szoktattam le, hopgy amint megnyekkent, gyorsan bementem egy kislámpával, teát dugtam a szájába aztán cumit, nem szoltam egy szot sem, betekartam, kijöttem és imádkoztam hogy vissza alaudjon. mivel nem beszéltem, gagyogtam, nem simogattam, semmi, azt se vette észre hogy ott vagyok, igy aludt vissza, amiota nem cicizik 8,5 honapos kora ota, azota átalussza az éjszakát, néha csak szomjas vagy beszorul a sarokba a feje, erre ébred.

nem lehet hogy a fiuk egymás sirására ébrednek? de semmi képpen ne vedd ki, max megölelni és vissza, de semmi képeen ne szoktasd az ágyadba öket!!

2011. jún. 27. 12:01
 4/6 A kérdező kommentje:

Már külön szobában vannak, így is néha felsírják egymást. Cicin alaszanak el, bár már arról is próbálom leszoktatni őket, hátha az is javít a helyzeten. Jól esznek amúgy, vacsira mindegy mennyit esznek, akkor is kelnek. Bekajálnak, +tej+szopi, mégis kelnek másfél-két óra múlva, úgyhogy tuti nem az éhség az oka.

Múltkor felkelt a lányom hajnalban, meg a kicsik is. Nem adtam nekik cicit. Nagy nehezen ölben visszaaludtak, és 4,5 órát aludtak!!! Ebből is gondolom hogy nem éhség az ok.

2011. jún. 27. 21:30
 5/6 A kérdező kommentje:

Éjszakai fény van minden gyereknél, villanyt soha nem kapcsolok egyébként.

A másik gondom hogy apja mindig fél perc alatt megsajnálja őket, felveszi az egyiket, én meg már akkor nem bírom hallgatni a másikat.

Pedig már ő is kivan, éjjel már azt mondta nem bírja. De hát...

2011. jún. 27. 21:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, amit írok, hasznos lesz-e, hiszen ikrekkel dupla olyan nehéz lehet.

Nem egyrtelmű, szopitatod őket éjszaka is? Minden alkalommal, amikor felébrednek? Mert ha igen, ezt kell befejezni. Tudom, miről beszélek, az enyém egyévesen jutott el odáig, hogy félóránként kérte a cicit, és én akkor mondtam, hogy na jó, ennyi volt.

Egyedül nem is tudom, hogyan bírnál kettővel, ezért azt javaslom, vond be a párodat is. Itt a nyár, gondolom, hamarosan szabin is lesz, időzítsétek akkorra (hogy ne legyen indok, hogy neki másnap dolgozni kell.)

Én este tápláló vacsit adtam a kisfiamnak, az esti szopi előtt pedig elmondtam neki, hogy éjjel már nem lesz. Bekszítettem a szobájába egy kis vizet cumisüvegben, és amikor felébredt, azt adtam neki+ringatás, hátsimogatás.

Ne hagyd őket egyedül sírni! Igaz, egy kis sírás ezzel a módszerrel is jár, de sokkal könnyebb, mint tűnik.

Sok sikert!

2011. jún. 29. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!