Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyek azok a nem kötelező...

Melyek azok a nem kötelező oltások, melyeket fontosnak tartasz beadatni gyermekednek?

Figyelt kérdés
2011. jún. 27. 10:54
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó, ne haragudj meg kérlek, de te tipikusan az a szemellenzős, (és mondjuk ki - buta) ember vagy, aki mindent elhisz, amit mondanak neki.

Min gondolkozzunk el? AZon, hogy milyen jó lesz majd a börtönben várakozni, amíg újra láthatjuk a gyerekeinket? Vagy azon, hogy milyen hülye emberek vannak, akik nem adatják be a kötelezőket, és nem jut eszükbe, hogy a gyerekük MINDENKÉPPEN meg fogja kapni azokat?

Jó elgondolkodtam. Továbbmegyek: még utána is jártam MINDENNEK. És az első, amit megnéztem, hogy pl. az általad leszólt Infanrix mit tartalmaz. Lepődj meg: NEM TARTALMAZ FORMALDEHIDET. Van interneted, nem lenne egyszerűbb utánanézni?

A BCG-nek is utánanéztem: néhány hiteltelen oldalon kívül egyetlen KUTATÁS (tudod, amit szakemberek végeznek)sem igazolta, hogy a bölcsőhalál BÁRMILYEN kapcsolatban lenne a bölcsőhalállal - javaslom az egészségügyi szakmai oldalak lapozgatását ebben a témában.

A kísérletek, amelyekkel tesztelnek egy egy védőoltást, azt a célt szolgálják, hogy a még ÉLŐ embereknek fejlesszenek ki védelmet egyes kórokozókkal szemben. És ez fontos.

Én pl. örülök neki, hogy a gyerekem nem kapja el a járványos gyermekbénulást, és nem hal bele a feketehimlőbe.

Tudod a védőoltásoknak pontosan az a lényege, hogy megakadályozzák egy betegség járványos kialakulását, és ezáltal csökkentsék a gyermekek halandóságát.

Ha már vannak ilyen nagyszerű találmányok, mint a védőoltás, akkor éljünk vele. Aki nem él vele, az felelőtlen, és nem mellesleg törvényt sért - plusz ad a sz@rnak egy nagypofont, hiszen a gyereke addig nem mehet közösségbe, amíg nem kapta meg VALAMENNYI kötelező oltást. Megéri? Bizonyára vannak olyan ostoba emberek, akik szerint igen, de ne haragudj már meg, ha nem értek ezzel egyet.

És a kedvencem: a vallás idekeverése. Érdekes, hány millió ember halt meg himlőben, mielőtt felfedezték volna az oltást ellene? Imádkozhatott értük a teljes klérus, mégsem élték túl - erről ennyit.

Úgyhogy szakmai dolgokba a pápát, meg a ráolvasós imádkozós történetet nem kellene idekeverni.

Józan paraszti ésszel is beláthatja bárki (már akinek van józan paraszti esze), hogy a gyerek annál egészségesebb, minél erősebb az immunrendszere. És az immunrendszert mindaz erősíti, ami ellen képes védekezni - vajon melyik jobb, ha telibe kap egy számára teljesen ismeretlen, aktív, baromi virulens vírust, ami ellen élesben kell harcoljon, vagy az, ha kap egyet belőle, ami legyengített, és képes az immunválasz kiváltására, és az immunrendszer felvértezésére anélkül, hogy valóban megbetegítene? Hát nekem van józan paraszti eszem, és egyértelmű, hogy az utóbbival bárki jobban jár - és egyértelmű, hogy azért lesz a gyerek egészségesebb, mert egy csomó kórokozóval szemben sem áll felkészületlenül az immunrendszere.

A fiam 3! éves, eddig még soha nem volt komolyabb megbetegedése, maximum egy kis nátha, ami egy nap alatt ment is - pedig közösségbe jár már egy éve. Mindig kiegyensúlyozott, vidám baba volt, és nem volt gyulladt gennyes tályog a bcg oltás helyén - ugyanis az sem törvényszerű, lepődj meg.

És az immunrendszere nem lett tönkretéve, példa erre, hogy 3 éve makkegészséges, pedig kapott egy csomó oltást.

És meg ne haragudj az utolsó gondolatomért, de az, hogy 6 hónaposan nem volt még beteg a kicsi nem nagy meglepetés, a kisbabák 70%-a 1-2 éves kora után esik át az első betegségen. Majd 3 év múlva, ha ugyanolyan masszív lesz az egészsége, mint pl. az enyémnek, akkor beszélhetünk újra a témáról.

Ja, és mivel kérésednek megfelelően elgondolkodtam azon, amit leírtál, összegzem a konklúziót: szegény gyereked, milyen szar lesz neki, amikor gyorsított ütemben kapja meg az összes védőoltást. AZ igazi kihívás lesz az immunrendszerének, ahelyett, hogy az ostoba szülei normál tempóban segítettek volna megerősödnie.

Gratulálok a szemléletetekhez.

2012. máj. 7. 11:15
 22/22 anonim ***** válasza:

"bölcsőhalál BÁRMILYEN kapcsolatban lenne a bölcsőhalállal"

Bocsánat, azt akartam írni, hogy a BCG oltás bármilyen kapcsolatban lenne a bölcsőhalállal.

2012. máj. 7. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!