Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek a babája nappal csak a...

Akinek a babája nappal csak a babakocsiban aludt, később vissza tudta szoktatni a kiságyra? Annyira szereti a ringatást, hogy nincs szívem az ágyába tenni, csak este.4hónapos

Figyelt kérdés
2011. jún. 26. 11:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Babám 6 hónapos koráig aludt kizárólag babakocsiban.

Aztán ahol mi élünk, beköszöntött a hőség, reggel 8kor már 28 fok volt/van, napközben pedig gondolhatod.

Így a séták abba maradtak.

Én úgy csináltam, hogy magam mellé fektettem, sírt, hisztizett, én meg nyugtattam, aztán kb fél óra múlva csak elaludt, akkor bele tettem a kiságyába.

Ez ismétlődött kb. 4-5ször, ezt kemény kihúzni, de aztán 5 perc alatt elaludt a kiságyában magától, persze nekem addig a szobában kell lennem, aztán tudok csak lelépni.

Kitartás!

2011. jún. 28. 12:36
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem olyan régen én is írtam egy hasonló kérdést ide, mindenki azt tanácsolta, hogy próbálkozzak a kisággyal.Lányom 4 és fél hónapos, kb. 2 hétbe telt, mire átszokott a kiságyba, most már gond nélkül elalszik ott, van hogy beteszem és egyedül, de van hogy dúdolok neki és úgy. Azt mondom neked, hogy mindenképp szoktasd át, mert később tényleg nehezebb, ne szokja meg még jobban a ringatást. Én azt mondtam mindig, ha másnak sikerült nekem miért ne sikerülhetne? És persze bíztam a babámban, hogy meg fogja tudni csinálni! Sok sikert!
2011. jún. 28. 12:54
 13/17 anonim ***** válasza:
nekem mindkettő 1 éves korig nappal a babakocsiban aludt, a teraszon vagy a lakásban, nekünk így volt jó. Pont azért mert a naggyal már mentünk volna játszóra, vagy nyaraláskor is, simán nem voltunk a házhoz kötve, mert a kocsiban volt megszokva az alvás. A fiam 1 hét alatt (kisebb sírás) a lányom 1 nap alatt (nulla sírás) szokott át az ágyra. ne hagyd magad riogatni, a babák - tapasztalatom szerint - 1 hét alatt átállnak bármilyen új rendszerre, szabályra, ha a szülő is eltökélt.
2011. jún. 28. 14:18
 14/17 anonim ***** válasza:
A nagyobbik gyerekem kb. 15 hónapos koráig aludt nappal babakocsiban ringatva (értsd télen is mínuszokban), a kicsi most 9 hós lett és még ágyban nem aludt nappal. Az elsőnél még én is féltem, hogy jajj,hogy fog ágyhoz szokni, meg a sok baromságot kaptam én is másoktól, hogy el lesz kapatva. Felejtsd el. Csináld úgy ahogy jónak látod. Ha úgy jobban alszik, pl. nekem mindkét gyerek 2-3-szor annyit aludt jó levegőn babakocsiban altatva mint ágyban. Amikor 15 hós lett jöttek a forró nyári napok és nem lehetett kint hagyni az erkélyen és akkor mondtam hogy na, akkor mostantól kiságy. És 4-5 nap szenvedés (igen, az szenvedés volt, sírt, meg vergődött, volt vagy 30-40 perc mire elaludt) után mintha mindig is ott aludt volna. A kicsinél még nem is próbálgatom az ágyat. Már lazább is vagyok mint az első gyerekkel. Nem lesz semmi hátránya abból ha kocsiban alszik... Van egy babakocsi állandóra az erkélyen, az az ő kis ágya. :)))
2011. jún. 28. 14:42
 15/17 anonim ***** válasza:

Az enyém szerencsére csak nappal aludt hordozóban,babakocsiban. Este pedig rajtam aludt el,majd a kiságyába át tudtam tenni- 4-6 hónapos koráig zakkant meg a gyerek,amikor 2 óra alvás után felébredt,és csak rajtam aludt vissza,de akkor már nem tudtam letenni. Próbálkoztam azzal,hogy mellénk teszem,de csak fél éves kora után nyugodott meg mellettünk-addig borzalmas éjszakáink voltak. Szombaton lesz 2 éves,és még mindig babakocsiban alszik nappal,de este már a saját ágyában :) igaz,minden este ott kell hogy legyek míg el nem alszik...

Üdv:2gyerkőcös

2011. jún. 28. 18:36
 16/17 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
2011. jún. 28. 21:36
 17/17 anonim ***** válasza:

Én kezdettől fogva babakocsiban altattam a fiam nappal, jó nagyokat aludt a friss levegőn. Aztán gondoltam egyet(4-5 hónapos korában), nem raktam a kocsiban, így a nagyágyban aludt, volt, h a kiságyában, aztán eljutottunk oda, hogy nem érdekelte hol aludt, ha eljött az alvás idő. A babakocsiban alvást azért is imádtam, mert útnak eredtünk és élhettem a társasági életemet is, miközben a babámat is magam mellett tudhattam:) A mai napig elalszik amúgy bárhol, de azért a kedvence a kocsi maradt. Van olyan, ha utazunk apósomékhoz(tömegközlekedéssel 2,5-3 óra) simán végigalussza. Ismerek olyan babát is, akinek szigorúan a kiságyba van a napi alvás, így percre pontosan otthon kell vele lenni abban az időpontban. Én sosem voltam és szerintem nem is leszek ilyen szorosan napirend szerető anyuka, ezért sem szoktattam kimondottan vmihez. A napirendünkben is egyedül az ebéd és a förcsi a stabil.

Egy 14 hónapos kisfiú anyukája

2011. jún. 28. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!