Miért sír gyakran a 18 napos babám?
Figyelt kérdés
18 napos a kislányom,és gyakran sír napközben.Megetetem,böfiztetem,tisztába rakom,foglalkozunk vele,de mégis van amikor órákon keresztül sír és én nem tudom mi baja.Néha hagyom a kiságyában sírni,mert a családom idősebb tagjai azt mondták nem kell minden sírásnál felvenni,de én félóra elteltével nem bírom tovább és felveszem.Csak az a baj,hogy nem mindig nyugszik meg a karomban sem.Pár percre abbahagyja,majd folytatja.Első babánk,és én ilyenkor teljesen kétségbeesek,hogy valamit nem jól csinálok,és akkor már én is együtt sírok a picivel.Arra is gondoltam,hogy talán hasfájós.Hasra fektettem és simiztem az oldalát,de semmi.Nem tudom mit tegyek.Olyan rossz,hogy nem tudok mit csinálni,megnyugtatni,és olyan rossz ez nekem nézni szegénykémet,ahogy teli tüdőből sír.Mit tegyek?2008. febr. 24. 18:10
1/3 anonim válasza:
Tudom milyen érzés, nekem ugyanigy volt a fiammal. Nagyon nehéz! De ne hagyd sírni. Vedd fel, mi sem hagytuk, pedig nálunk is voltak "tapasztalt idősek"akik elláttak tanácsokkal. Nekem azt mondta a gyerekorvos hogy tegyem mellre,ha abba hagyja akkor szüksége van a közelségemre,hanem akkor fáj pocija.Beszélj a védővővel, vagy a gyerekosoddal,segít.Csak ne aggódj,biztos semmi komoly.
2/3 anonim válasza:
Sajnos az első időszak sokszor ilyen. Semmi esetre ne okold magad, attól te még nagyon jó anya lehetsz, hogy sokat sír a babád. A igazán sírós időszak 6-8 hétig tart, után csökken a sírások gyakorisága, ha ez vigasztal... Én azt tanácsolnám, hogy semmiképpen ne hagyd egyedül sírni az ágyában, még 10 percre sem. A fél óra nagyon sok egy ilyen kicsi babának egyedül, nehogy megrendüljön bizalma benned. Az idősebb családtagokra meg nem kell hallgatni, a te gyereked, csinálj mindent úgy, ahogy a te ösztöneid diktálják. Az én kislányom is nagyon sírós volt az első egy-másfél hónapban, nekem is tanácsolta az anyukám, hogy hagyjam nyugodtan sírni, nem kell mindig felvenni stb... Én mindig felvettem amikor sírt és soha eddig nem éreztem ennek hátrányát. Most 3 hónapos és nagyon jól elvan már magában, nézelődik, játszogat és én tudom tőle a dolgomat végezni. Nálad is el fog múlni ez a nehéz időszak, hamarabb is mint gondolnád :)
3/3 anonim válasza:
Azért mert 18 napos. Máshogy nem bír szólni, hogy valami bántja, márpedig ilyenkor még az egész világ bánthatja :). Aztán szép lassan hozzászokik, nagyon hamar mosolyogni is fog, meglátod! De ne aggódj, nem rontasz el semmit, de sírni szerintem se hagyd, ilyen idős korában (és még jó ideig) nem tudnak hisztizni, manipulálni stb., ha sír, akkor tényleg baja van és az a legjobb neki, ha Veled lehet. Még akkor is, ha ezért egyelőre nem tud hálás lenni :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!