Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mosható textilpelenkát hogyan...

Mosható textilpelenkát hogyan kell használni?

Figyelt kérdés
Hagyományos textilpelenkára gondolok. Hogyan hajtogatjátok, a kakit hogy tüntetitek el belőle, hogy fertőtlenítitek, hogy mossátok? Köszönöm az infókat!!
2011. jún. 24. 21:09
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Eldobható pelusra havonta kb. 10 ezer Ft-ot költök. A textilt elég 3 naponta mosni, azt olvastam, addig áztatni kell, és annyi nap alatt gyűlik össze egy mosnivaló. A gumibugyi 600 Ft/db, elég belőle 2-3, a textilpelus már van régebbről, a pelenkabetét egy hónapra kb. 1000 Ft. Tehát szerintem havi 3000 Ft-nál nem hiszem, hogy többre jönne ki, de ezt csak becslés.
2011. jún. 27. 21:32
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia! Én moshatót használok,és imádom! ! 4 db Bumgenius Flip külsőt vettem,betéttel együtt volt 10 ezer Ft,meg a barátnőmtől kaptam 2 szatyor tetrát,amit ő csak büfizéshez használt,így a fiam popója alá tökéletesek.

A mostani külsők már nem gumibugyik,hanem légáteresztőek és gyönyörűek. Itthon tetrát hajtok bele,csak téglalap alakúra,a külső mutatja,mekkora kell.

Ha elmegyünk itthonról,akkor a saját betéteivel használom,az többet szív,ritkábban kell cserélni. Kakifogó papírt lehet használni,az elején anyatejes babáknál nagyon jó,csak kiveszed és lehúzod a wc-n. Nekem sajna nem kellet,refluxos babám sűrű tápszert eszik,így kaki naponta csak egyszer van,és nem túl híg,wc-be belerázom a pelusról. De a saját betétje mikroszálas,arról szó szerint lepereg.

Átöblítem picit,fedett vödörben tárolom teafaolajjal,de ecetes vízbe is lehet tenni mosásig. Kb 3 naponta mosok,éjszakára még eldobhatót használok,mert kaptunk 1 csomót,ha elfogy akkor majd veszek valamilyen bambuszos belsőt.

Így nagyon takarékos,a tetrát vasalom,90 fokon is lehet mosni,néha löttyintek hozzá kis Floraseptet.

Ha nem elsősorban anyagi okokból akarsz moshatózni,hanem egészségügyi,környezetvédelem,stb,akkor gyönyörű és nagyon praktikus pelusokat találhatsz,google-ba írd be: mosható pelenka,minden infót megtalálsz.

2011. jún. 27. 21:39
 13/16 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Én havi ezernél tutira nem költök többet,tényleg megéri,és majd remélem büszkék lesznek rám a gyerkőcök,hogy legalább ezzel nem termeltem sok szemetet.

De rengeteg érv szól még mellette,ha kérdésed van írj privit.

2011. jún. 27. 21:41
 14/16 anonim ***** válasza:

Kíváncsiskodhatok, hogy mi az előnye?

Nem kötözködni akarok de igazabból azon, hogy nem termelsz szemetet nem tudom mi lehet az előnye.

Én szerintem nem olcsóbb mint az eldobható

pelenka mert mire a vizet az áramot és az időt beleszámolod az már szerintem ott van, mint a az eldobható. Ti hova gyűjtitek a pelenkákat mármint ez a doboz hol van a lakásban?

Tényleg nem kötözködni akarok csak kíváncsiskodni egy kicsit. :) Mert amiket én számolok szerintem nem olcsóbb.

De lehet én számolom el valahol magam. :)

2011. jún. 28. 20:31
 15/16 anonim ***** válasza:
Bocsi még egy kérdés. Ha elmentek valahova hová teszitek a használt pelust? Én tudnék úgy pelenkázni mert megtanulta de nem igazán tudom elképzelni.?
2011. jún. 28. 20:35
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Kedves "kíváncsiskoldó"! A mosható pelenka előnyeiről sok honlapon lehet olvasni, például itt is: [link]

A használt pelust egy fedeles vödörben áztatom, a vödör a WC-ben van. Éjszakára és ha elutazunk, eldobhatót használok én is. Még csak pár napja használom, de nem tűnik sokkal több melónak, és a baba bőre sem pirosodott ki tőle.

2011. jún. 28. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!