Ha már elkezdtétek a hozzá táplálást, hogy telik egy napotok? Anyatejes 5-6 hónapos babákra lennék kíváncsi
A fiam 5 hónapos, s most fogjuk elkezdeni a hozzátáplálást, orvos tanácsára. Érdekelne, hogy nektek hogy zajlik egy nap? Mindig ugyanabban az időben van a reggeli gyümi, s déli főzelék kínálása? Azt mondta a gyerekorvos, alma, barackkal kezdjünk reggel, s délben adjak főzeléket neki.
Azzal is akartam, de nem tudtam hogy a déli étkezést is egyből ki kell váltani. Ez hogy működik?
Azt hittem főzeléket később kell adni a babának, s először egy étkezést váltsunk ki.
S a napirendet, hogy zajlik? Reggeltől estig ugyanabban az időben vannak nálatok a kínálgatások, s szopik?
Leírnátok nálatok hogy van?
Remélem valamennyire érthető voltam, s köszönöm előre is a válaszokat!
Gyerekorvosotok egy kicsit kapkod, bár nem akarom őt felülbírálni.
Én így csináltam a hozzátáplálást:
- először csak kóstolás délelőtt, utána szopi
- ez kb 1 hónapig, utána délben is kanalas étel
Ha egyből reggel és délben is adsz a babádnak kanalas ételt, abból nagy ordítás lesz a hasfájástól.
Nem kell egyből kiváltani, hanem figyelni kell a baba jelzéseit.
Én is szeretném 6 hónapos koráig szoptatni, még csak ezút fogunk a védőnővel is beszélni, hogy szerinte is érdemes-e, mert 3 hét telt el a legutóbbi mérése óta, s csak 130 grammot hízott. Gy.orvos szerint kevés. Hát én is úgy akartam elkezdni, hogy elsőnek csak reggelente pár kanál, s az ebéd pár hó múlva is ráér, mert mindenhol ezt olvastam.
A napirendre azért lennnék kíváncsi mert korábban itt olvastam, hogy be van osztva, hogy pl. reggel szopi, s kb. 9 körül almalé kostoltatás, s előtte vagy utána szopi. S ez így le van vezetve estig, aki már ebédet is ad. Innen gondoltam, hogy kell lennie.
Ti mindig más időpontban kostoltatjátok vagy ugyan abban amikor elkezdtétek?
Én arra gondoltam, hogy legkésőbb 9re fel szokott kelni, s reggeli első szopi után, ha 9 körül kijön a következő, elsőnek cicivel kínálom, s aztán 2 kanálnyi almalé kezdésnek. S ti melyik fajta almát veszitek? Mert azt is hallottam, hogy az édesebbel kell kezdeni. Nem nagyon szeretem az almát, így ehhez nem értek.
Utolsó vagyok.Mi úgy kezdtük,hogy 7-kor kel,szopi.10-kor szopi előtt megkóstoltuk az alma levét/édeset próbálj adni,én a piacon veszem,mondom a bácsinknak,hogy a babának lesz,direkt olyat ad,ők már tudják/egy-két kanál,pofákat fog vágni,az enyém mosolygott nagyokat,azt hitte,új játék van.Másnap újra így,ha elfogadja,mehet 3-4 kanál.Harmadnap megpróbálhatsz még több kanállal adni,esetleg a délutáni szopi előtt újra.Ha nem elég az anyatej,azért adod,akkor úgyis el fogja fogadni,mert éhes.A főzelék nálunk 3 héttel később kezdődött,a mennyisége ma sem több,mint egy pici krumpli,egy barack és ezt 2 nap alatt eszi meg-tehát minimális,csak kóstolgatja,az anyatej a számottevő táplálék nálunk.
Picit macerásabb,mint a szopi,de hamar kialakítod,hogy jó nektek,mi is eltervezzük előre,mit eszünk,megveszem/van itthon bébiétel is mindig biztonságnak/pl.tudom,hogy kelni fog 5 felé,éhes lesz,akkor fél 5-kor felteszem a krumplit főni,mire felkel,tisztába teszem kész,beültetem a pihenőszékbe,már tudja,hogy enni fog és várja,addig gyors összeturmixolom a gyümölccsel és frissen adom.Én nem fixáltam le,hogy a főzelék csak délben mehet,mivel mi csak 2*eszünk,most azt délután kapja,később majd délre tesszük át,most még mindegy neki,szerintem.Remélem nagyjából értelmes,ahogy így leírtam.Csak elkezdeni bonyolult,gyorsan belejössz.
Szia!5 hónapos a kisfiam és mi 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Belgyógyász javaslatra.
Így kezdtük:ő éjjel 3x szopizik így a reggeli mindig kimarad,mert nem éhes :)
10ó. szopi
12ó szopi+pár kanál alma vagy sütőtök.
16ó.szopi
20ó szopi
Másfél hete kiváltottuk az ebédet,így már délben csak azt eszik.Ilyenkor bevág egy aventos üveg pürét.Imádja a tököt az almát,répát.
Nálunk kb. fél órás csúszások szoktak lenni attól függ,hogy ébred.
Mióta így eszik semmi gond a pocakjával.Előtte folyton hasmenése és nagyon nyálkás széklete volt,nem bírt pukizni...stb
Ja és gyönyörűen fejlődik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!