Kislányomnak délután óta hőemelkedése van,37,5,37,6. Mikortól lehet, kell csillapítani?
Figyelt kérdés
Naponta szoktam nézni neki homloklázmérővel, ami ma 38,2-őt mutatott, éreztem is, hogy kicsit melegebb a kicsi feje. A biztonság kedvéért azért megmértem popsiban is, de ott csak 37,6 volt(levonva). Már adjak neki lázcsillapítót? Most jön a 2. fogacskája, lehet, hogy attól van. Ha igen, akkor meddig szokott tartani a hőemelkedés v láz? 7 hónapos a kislányom2009. márc. 24. 20:20
1/6 anonim válasza:
panadol babyt adhatsz neki, legalább a foga sem fog fájni. ami rá van írva súly/hónap adag, annak a felét add éjjelre, az szerintem elég lesz neki. az én fiamnak egyszer volt eddig fogzástól hőemelkedése, reggelre kibújt a fogacska, a hőemelkedés is elmúlt.
2/6 anonim válasza:
Szia!
A fogzást nem kísérheti láz, csak hőemelkedés, ami pár napig, illetve amíg ki nem bújnak az aktuális fogacskák - addig tarthat. Lázat csillapítani szigorúan csak 38 fok, illetve a felett kell, mert addig kell, hogy dolgozzon a saját kis immunrendszere, kialakuljon a megfelelő védekezési mechanizmusa a kis szervezetének.
Javasolnám a Viburcol homeopátiás kúpot pár napig, vagy a chamomilla vulgaris 15 ch-t, ami szintén homeós. Nálunk fantasztikusan bevált mindkettő!
Jó Egészséget kívánok!
3/6 anonim válasza:
höemelkedést nem kell csillapitani de a elsö vál. jót tanácsol
4/6 anonim válasza:
Hőemelkedést még ne csillapíts, jól írta az előző, csak az immunrendszerének az erősödését gátolod vele. 38 felett adhatsz neki, bár én csak 38,5 felett adtam, mert a doki nekem azt mondta, hogy addíg hagyjam.
5/6 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a gyors választ! Chamomillát már egy ideje használjuk, az első fogacskánál nem is volt semmi gond, most is csak ez a hőemelkedés, mert amúgy nem nyűgös meg ilyenek. Majd éjszaka többször mérem neki!
2009. márc. 24. 20:44
6/6 anonim válasza:
nekem azt mondta az orvos, hogy a hőemelkedést is kell csillapítani. szoktam is.
saját magamnak pedig nem szoktam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!