Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás babáknál rájötettek...

Ekcémás babáknál rájötettek hogy mitől alakult ki?

Figyelt kérdés
8 hónapos a babám, és sajnos egyre több rajta az ekcémás folt. Próbálok rájönni hogy mitől lehet mert egyszer erősebb máskor szebb. Arra már rájöttem ha tejeset eszek attól erősödnek a foltok (anyatejes) De mivel kell még vigyázni? Ártézi vízben fürdetem, de azt is hallottam, hogy abban sok az ásványi anyag és attól is lehet.
2011. jún. 22. 10:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekünk a hiszti hozza ki, teljesen lelki eredetű, de ez a legritkább. Lehet mosóportól, öblítőtől is allergiája, illetve bármitől, amit eszik-iszik.
2011. jún. 22. 10:35
 2/10 anonim ***** válasza:
mutasd meg a dokitoknak, nekünk is 7 honaposan kezdödött akkor még szopizot de kapott mást is, többek közt tejpépeket. nem kellett volna mert mikor elfogyott atejem tápszert kapott, na az kiütötte, ugyhogy tejallergiás a babáém most 11 hoanpos, miota tejmentes kaján van (már mindent eszik amit mi is), azota nincs ekcémája és johnsonos termékeket egyálltalán ne használj,. nekünk azota mulott el, miotaa dokink adott egy steroidos krémet, 3 napig kentem a foltokat és elmulott, azota gyoigyszertári mosakodokrémmel fürdik és hintöporozom ahol bepállana a böre. már 2 honapja nem jött ki rajta
2011. jún. 22. 10:36
 3/10 A kérdező kommentje:
már mutattam dokinak. Tejpépet már nem eszik, próbálom szinte teljesen kizárni a tejes dolgokat, csak elég nehéz. Fürdetőkrémet használok fürdéshez, meg az orvos által felírt testápolókat. Lehet hintőporozni ezeket a részeket? de már így is száraz nem? inkább hidratálni kéne. enni bébiételt eszik, nem tudom hogy esetleg arra lenne e allergiás. bár már a hozzátáplálás előtt is megvoltak neki a foltok, csak most már sajnos kaparja is, így nehezebben gyógyul :(
2011. jún. 22. 10:39
 4/10 anonim ***** válasza:
A testápoló kevés az ekcémára, menj vissza a bőrgyógyászhoz (ne gyerekorvost keress meg ezzel), ő fel fog írni neki szteroidos krémet, amivel a piros foltokat kell kenegetni. Nekem is volt ekcémám, és mérhetetlenül tud viszketni, nem csoda, hogy vakarja.
2011. jún. 22. 10:43
 5/10 anonim ***** válasza:
melegben könnyebben kijön.
2011. jún. 22. 10:46
 6/10 anonim ***** válasza:
A mi esetünkben is javult az állapota a tejmentes diétától, de őszintén szólva nekünk a stearini nevő gyógyszertári krémen kívül az összes gyógyszertári kevert krém csak rontott a helyzeten. Minden olyan testápoló amiben ásványi olaj származék van előhozza az ekcémáját, valamint minden olyan ruha is, amiben akár minimális mértékű műszál van. Ezeken kívül a paradicsom, és a citrusfélék, (banán is).
2011. jún. 22. 12:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekünk elocomos krémet irt fel a gyerekorvos az teljesen elmulasztja este kenem be és persze tejmentes diéta.
2011. jún. 22. 12:08
 8/10 anonim ***** válasza:
nálunk még nem derült ki (21 hós), tejet nem kap, csak gyógytápszert, azt is keveset, mégis vannak ekcémás foltjai. Most protopicot kaptunk, de eléggé elrettentett a betegtájékoztatója (én írtam a kiemelt kérdést is). most megyünk gasztroenterológushoz, remélem, kiderít vmit. Amúgy szinte tiszta vízben mosom a tiszta pamut ruháit, hidratálom a bőrét, megteszek mindent ami tőlem telik, és mégsem múlik. Az elocomos krém 2 nap alatt lehúzza, de egy héten belül újra fellobban. Nem akarom folyton azzal kenni.
2011. jún. 22. 12:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Remélem nem haragszik meg az anyuka, akinek a kérdését bemásolom. Itt az első válaszoló voltam. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
2011. jún. 22. 13:37
 10/10 anonim ***** válasza:

15 hónapos a babám, és nem jöttem rá, csak találgatok. Először én is a tejre gondoltam. Elvontam, és amikor elmúlt csak azt óvatosan vissza kapta pici adagokban és semmi nem lett, tehát nem ez a baj.

Sejtéseim: paradicsom (bár inkább csak popsit bántja), illetve erős gyanúm a dm-es tusfürdő, illetve minden más tusfürdő.

Neki csak fürdetőkrémet használhatok.

Mi is elocomos krémet kaptunk.

Legújabban a tejszín okozhatta - állítólag ez erősen allergiázal, daccára annak, hogy más tejfélét kaphat.

2011. jún. 22. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!