Hogyan vegyem rá, hogy használja a kezét?
Figyelt kérdés
Kisfiam 9 hónapos.Fizikailag nagyon erős,izmos,de ennek ellenére vékony testalkatú gyerek (9 kg és 80 cm).Forog,kúszik.Nagyon erőlködik ,hogy ő föl akar ülni,de a technika nem épp a legkönnyebb amit választott.Úgy próbál felülni ahogy mi felnőttek.Semmi kapaszkodás,semmi segítség.De nagyon nem haladunk sehova sem,két hónapja csak a próbálkozás van meg,de nem alakul a dolog.Ha a kezével megkapaszkodna,már rég fölülhetne,de nem tudom rávenni,hogy fogja meg a kiságy rácsát,vagy a járóka kapaszkodóját és húzza föl magát,hiába mutatjuk neki.Van valami praktikátok?Vagy hagyjam,hagy szenvedjen,majdcsak rájön egyszer?2011. jún. 22. 09:26
1/7 anonim válasza:
Én hagynám magától rájönni, nem siettetném. A legtöbb baba majd mászásból ül fel, nem rácson felhúzva.
2/7 anonim válasza:
Fel tud ülni hasról, oldalt fekve is.Sokféle módja van a felülésnek.Az én babám is 9 hónapos múlt 2 napja, és még ő sem ül.Egyedül úgy, hogy a kezére támaszkodik, és előre hajol, és ezt is csak pár percig.Tényleg ne erőltesd, majd rájön magától.És fog még eleget ülni az iskolapadban.De azért egy 9 kilós gyerek szerintem nem vékony..a 80 cm-t egy évesen szokták elérni.De hidd el, nem a súlyától függ, hogy mit, mikor csinál.
3/7 anonim válasza:
Lehet, hogy most le fogtok dobbenni de az en kisfiam 16 honapos mult es meg nem tud felulni ugy mint mi felnottek. Ha felebred alvasbol akkor ugy ul fel, hogy hasra fordul, felterdel es kiteszi a feneket oldalra. Jarasbol meg tobbfele keppen csinalja, fenekre huppan, legugol es kiul oldalra, kezere ereszkedik es leul... De fekvesbol siman nem ul fel meg mindig ugy ahogy mi. Egyebkent jar, szald mar regota de az ulest meg mindig baba modjara oldaj meg. Ugyhogy szerintem hadd jojjon ra maga melyik modszer neki a konnyebb.
4/7 A kérdező kommentje:
A kérdésemet azért tettem fel,mert a védőnőnk azt mondta,hogy ha 10 hónapos koráig nem ül föl magától,kapaszkodás nélkül,akkor valami gáz van és el fog küldeni speciális készségfejlesztőbe.A legtöbb blogban is ezt olvasom,hogy 10 hónapos koráig minden baba felül így vagy úgy.Nekünk addig már csak 2 hét van hátra....
2011. jún. 22. 13:29
5/7 anonim válasza:
Első vagyok, fiam 7 hónap körül a pihenőszékében a játékívbe kapaszkodva(ott már félig ülő helyzetben volt) húzta fel magát. 10,5 hónaposan ült ki mászásból. Senki sem ijesztgetett.
Járunk neurológiára, ott is csak azt nézték üléssel kapcsolatosan, hogy megkapaszkodva a két ujjba, felhúzza-e magát ülésbe, illetve, ha felültette a doktornő akkor marad-e ülve.
6/7 A kérdező kommentje:
Hát ha felültetem,akkor tökéletesen egyenes háttal ül ,nem dülöngél,nem borul fel.Eljátszogat és nagyon mérges ha lefektetem :D
2011. jún. 22. 18:12
7/7 anonim válasza:
Akkor nincs vele szerintem semmi gond:) Ne idegeskedj feleslegesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!