Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan viselte 2 hónaposan...

Hogyan viselte 2 hónaposan babátok az első oltást?

Figyelt kérdés

Leányzónk holnap lesz 2 hónapos, pénteken megyünk az orvoshoz az első oltására és bevallom nagyon félek a dologtól. Mennyire fog a pici sírni, csak a szurikor, vagy utána is, hogyan viseli majd. Nálatok hogy volt? Megkértem apát is, hogy mindenképpen jöjjön, mert ha sír a baba, nem tudok rá is, babakocsira is figyelni, így a munkáját úgy alakítja, hogy tudjon jönni, de azért félek, olyan rossz, ha sír. Ti meg tudtátok nyugtatni, amikor megkapta?

És lett utána láza? Sok helyen olvastam, hogy belázasodhatnak, viszont szombaton hozzánk vendégek jönnek, már régóta le van szervezve, és ha belázasodik akkor ugye ez is eléggé borítja a dolgokat. :S

2011. jún. 21. 14:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Csak akkor sírt, amikor megszúrták. De hamar megnyugodott. Csak enyhe hőemelkedése lett utána. A szuri helyét pedig bekentem Árnika krémmel, mert ott egy kicsit piros lett neki és érzékeny. De semmi baj nem volt, nyűgös sem volt utána.
2011. jún. 21. 14:29
 2/6 anonim ***** válasza:

A 2 hónapos oltás nem szokta a gyerekeket megviselni, nálunk legalábbis egyik gyereknél sem volt semmilyen reakció rá. Ne aggódj, téged sokkal jobban meg fog viselni az oltás, mint a gyerkőcöt.

Egyébként ez a második oltása már, az elsőt (bcg) még a kórházban megkapják a babák. :)

2011. jún. 21. 14:33
 3/6 anonim ***** válasza:

sajnos a mi babánk elég rosszul viselte. Őt alig lehetett megnyugtatni utána. Bár ő 2-t kapott, mert a pneumococcus ellenit is beadattuk( ingyenes, de nem kötelező).

Láza viszont nem lett tőle.

2011. jún. 21. 14:34
 4/6 anonim ***** válasza:
2011. jún. 21. 14:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem, egyszerre két oltást kapott a fiam, a két combjába. A szúrás pillanatában nagyon sírt, a doktornő szólt is, hogy 'anyuka, gyorsan vegye fel' kézben pár perc sírás után megnyugodott. Már hazafelé elaludt a kocsiban, kis hőemelkedése volt, úgyhogy lefekvés előtt adtam neki kúpot.

Különösképpen nem viselte meg, most megyünk majd a 15 hónaposra, arról már hallottam rosszabbakat.

Ne félj, nem lesz semmi baja, de ha érzi rajtad, hogy te is nyugtalanabb vagy, nehezebb lesz neki!

2011. jún. 21. 14:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Az én lányom különösen érzékeny, még az oltás után is sírt, nem lehetett megnyugtatni. El kellett vinnem autózni, hogy picit megnyugodjon, De otthon már egész délután sírós volt szegény. Mondjuk láza nem volt, de aznap iszonyat nyűgös volt, alig lehetett megnyugtatni, nem aludt, csak kézben volt hajlandó létezni. Másnap meg aludt egész nap szinte. :)

A 3 hónapost már jobban viselte, de az után is sírt még vagy 10 percig, akkor is az autóban nyugodott csak meg, de mire hazaértünk, el is szundított. :)

Jövő héten kapja a következőt... kíváncsi vagyok!

2011. jún. 21. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!