Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bölcsibe íratkozásról lekéstün...

Bölcsibe íratkozásról lekéstünk? Vagy lehet még?

Figyelt kérdés

Most 15 hónapos. Januártól menne,miskolcon bölcsibe.

Már itt lakunk Miskolcon. Úgy hallottam,hogy már májusban volt beíratkozás minden bölcsibe,ha arról lemaradtunk lehet mostanába bemenni és beíratni? (persze ha van még hely)

Belvárosban lakunk, a kis Spar környékén. Merre van itt bölcsöde? Tapasztalatokat írnátok,hogy melyikbe menjünk és melyik be ne.

Én csak márciusban állnék munkába, tehát lenne két hónap amikor még a Gyed-et kapnám, ezt gondoltuk beszoktatós időnek. Lehet ezt így?

2011. jún. 21. 11:05
 1/10 anonim ***** válasza:

Gyed alatt nem mehet a gyermek bölcsibe!

Be kell mutatni a papírt, hogy visszaálltál munkába.

Én pesti vagyok, 11 hónaposan írattam be bölcsibe a fiamat, de hiába az első nap mentünk a beíratásra, így sem abba a bölcsibe került, ahova szerettük volna. Más városokban meg még rosszabb a helyzet, van ahol 12 hetes terhesen várólistásak, de így sem biztos, hogy be is jutnak.

2011. jún. 21. 11:13
 2/10 anonim ***** válasza:

Gyed alatt nem adhatod be a bölcsibe a gyereket. Ha azt akarod, hogy bölcsis legyen le kell mondanod a gyedről. A bölcsihez munkáltatói igazolás is szükséges.

Mi időben beírattuk, de így sem vették fel, nincs hely.

Lányom ezért magánbölcsibe fog járni. Ami nem olcsó, de még mindig több marad a zsebemben, mintha gyest kapnék.

A beszoktatás nálunk az lesz, amikor már visszamegyek dolgozni, de kiveszem a felgyülemlett szabadságaimat, így majdnem egy hónapom lesz, amíg még otthon lehetek és remélem így beszokik a lányom. Csak mondjuk biztos sokszor lesz beteg...na mindegy valahogy meg kell oldani.

Ja, amúgy nem miskolci vagyok, az ottani bölcsikről nem tudok nyilatkozni.

2011. jún. 21. 11:16
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom a helyzetet Miskolcon, de szerintem az országos állapotokat elnézve, nagyon-nagyon el vagy tájolva ebben a kérdésben.

Ez nem így van, hasra ütsz és januártól menne bölcsibe.

Mondjuk nálunk Fehérváron már terhesség! alatt iratják az anyukák várólistára a gyereket és minden évben közlik beiratásnál, kinek hányadik helyen áll, de nem biztos hogy befér a gyerek 3 éves koráig. Sőt egyre több olyanról olvasok itt az oldalon is, akinek oviba sem vették fel a gyereket, hiába akarna és kellene dolgozni menni, hiszen akkor már megszűnik a munkahelyi védettség és még a minimális GYES sincs.

Másrészt egyszer van egy évben beiratás, évközben lehetetlennek tartom, hogy bevegyék, hacsak nem mondjuk költözés miatt átiratás és pont van hely. Mert akkor mindenki akkor vihetné a gyerekét, amikor akarja. Ez nem így van.

GYED alatt nem viheted, ezt leírták. Kell a munkáltatói a bölcsihez mindenképp. Illetve maga a GYED törvény is tiltja ezt.

2011. jún. 21. 11:29
 4/10 anonim ***** válasza:

A lányom tavaly júniusban született, egy hónapos korában előjelentkeztünk a bölcsibe, most májusig volt a rendes jelentkezés, munkáltatói igazolással. De még én se akartam beadni szeptembertől, csak másfél-két éves kora között, jövő tavasszal kezdett volna.

Volna... helyhiány miatt elutasítottak, pedig a frankhitelünk miatt nagyon kellett volna visszamennem, a nagyszülők nem élnek, aki meg igen, az 200 km-re van. Patthelyzet... én magánbölcsiben nem gondolkodhatok, mert akkor elmegy rá a keresetem, akkor kár visszamennem (egyetemet végzett ember létemre az állam nem fizet annyit, hogy erre elég legyen, de bölcsit sem biztosít).

Amúgy valóban májusig lehet jelentkezni, ha az egész következő "tanév" során kezdenél.

2011. jún. 21. 11:33
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én épp tegnap telefonálgattam körbe a bölcsiket, hogy tegyék a lányomat várólistára. Most 4 hónapos, jövő szeptembertől menne, HA lesz hely. De mondták, hogy már 2013-ra is vannak előjegyezve gyerekek! :S

Szerintem kicsit el vagy késve, szóval ne csak egy bölcsibe add be a jelentkezést, hanem többe is, hátha szerencsétek lesz.

2011. jún. 21. 11:33
 6/10 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, ez Bp. II. kerületi állapotokat mutat. ehhez képest tegnap a gyerekorvosnál találkoztam egy 20 hónapos kislánnyal, akit ugyanoda fölvettek, a nagypapa mesélte, hogy meg tudták volna oldani, hogy otthon maradjon, de nem akarták terhelni a családot...

Biztos van szempontrendszer, de elég érdekesen sorolják a gyerekeket akkor.

2011. jún. 21. 11:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Előző előtti...
2011. jún. 21. 11:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Nálunk terhesség alatt a gyerek várólistára kerül a bölcsibe. Szociális alapon megy a megítélés, tehát esélyünk sem volt.

És sajnos az oviba sincs. Csak a kötelező korúaknak van hely. Előtte max a protekciósoknak. Itt azt mondták, az egy főre eső négyzetméter nem haladhatja meg a 20-at. Kereset kimutatás kell, ja és ha házas vagy, be se add a papírjaidat. 140-ből 8 olyan gyereket vettek fel, akinek nem kötelező az ovi.

Remélem nálatok jobb a helyzet, mert itt reménytelen.

2011. jún. 21. 12:56
 9/10 anonim válasza:

Na akkor jön egy miskolci válasz:) Azért Miskolcon szerencsére nem olyan rossz a helyzet bölcsik terén mint az ország többi részén (igaz a múlt héten tárgyalták a bölcsődei férőhelyek csökkentését a közgyűlés, nem tudom, hogy végül született-e döntés). Valamelyik bölcsiben biztos találsz helyet, de csak márciustól mehettek. Amíg te gyeden vagy nem mehet bölcsibe. Még most gyorsan menj be a bölcsődébe és vetesd előjegyzésbe (akár többe is). A munkáltatóit majd csak akkor kérik ha már elkezdtétek a bölcsit. Mi is a kis Spar környékén lakunk, én két gyerkőcömet a Petneházy bölcsibe hordtam / hordom. Azt csak ajánlani tudom, nagyon jó, de ide már lehet h nem lesz hely. Akkor közel van még nektek a Hadirokkantak úton a Dobó Katica bölcsi is, erről is jókat hallottam ill. a Selyemréti bölcsi sincs messze, ez is nagyon jó. Itt találsz egy listát a miskolci bölcsődékről: [link]

Ha tudok még segíteni valamiben írj;)

2011. jún. 21. 13:04
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Valóban nem olyan reménytelen itt Miskolcon a helyzet ahogy írtak néhányan az elején!

Miskolcimami még majd ha lesznek felmerülő kérdésem megkereslek! Köszönöm neked a biztató választ!

Időközben körbetelefonáltam és voltunk is a Dobó Katicában, a Petneháyba és a Kassai úton lévő bölcsiben.

A Petneházy nagyon jó,de oda már reménytelen, viszont a másik két helyen beírtak márciustól!

Még a selyeemrétit megnézzük,és mondták hogy a megyei kórház területén is van jó bölcsi. (ezt nem ismerem egyáltalán,mintha láttam volna egyszer...)

Nagyon rendesek voltak mindenhol,mondták,hogy nyugodtan be lehet menni együt többször, hogy ismerkedjen a babóca a hellyel+ később rövid időre ott is lehet hagyni,hogy kiderüljön milyen is anya nélkül a bölcsiben:)

Szóval eddig pozitívak a tapasztalatok!

2011. jún. 23. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!