Szemészetre mikor lehet leghamarabb vinni a babát? Hogy zajlik a vizsgálat?
Attól függ, hová mész. Nálunk az sztk-ban (Budapest) a szemész az egy éves gyerekemre széttárta a kezét, és azt mondta, hogy "na de hát anyuka, mit kezdjek én egy ekkora gyerekkel? kancsal, kancsal, de hát ilyenkor nem tudok mit csinálni vele". Ezután elvittem a sote szemészetre (beutaló nélkül is lehet menni), ahol szépen megnézték (majdnem másfél órás vizsgálat volt), és közölték, hogy semmi baja, egyáltalán nem kancsal.
Tehát a budapesti vagy környékbeli vagy, akkor javaslom, hívd fel a sote szemészetét, ők el tudják mondani, pontosan milyen kortól fogadnak gyerekeket és mit-hogyan vizsgálnak. Egyetlen hátránya, hogy rengetegen várnak mindig a vizsgálatokra.
Nekünk jó tapasztalataink vannak a 18. ker. sztkról.
A dokinéni kedves, aranyos, egy évesen voltunk nála, utána (mivel mind a férjem, mind én szemüvegesek vagyunk) évente. A vizsgálat kb. 15 perc volt, megkérdezte, hogy észrevettünk-e mi vagy a védőnő/gyerekorvos bármit. Letakarta az egyik szemét, közben beszélt a gyerekhez, meg viccelődött, színes tollat himbált a szeme előtt.
14:29-es vagyok
Én nem kancsalság miatt vittem hanem mert az egyik szemét nem nyitotta ki néha teljesen, olyan volt mintha kacsintott volna. Aggódtam, hogy mi lehet a baj, felhívtam a doktornőt, azt mondta nyugodtan vihetem, jobb megnézni. Szerencsére semmi gond nincs, azóta már kinőtte, most 5 hónapos.
első válaszoló, ha még nézed a kérdést:
nektek, hogy zajlott? tehát akkor nem kell beutaló. megyünk időpontra, hol kell bejelentkezni? várni az ajtónál, hogy beszedjék a taj kártyát, vagy lehet valahol kartont csináltatni? Akadálymentes az épület? (tudunk-e babakocsival menni?)
Az első vagyok.
Mi babakocsival mentünk, ha jól emlékszem, a földszinten van, gond nélkül bejutottunk. Külön van a gyerek és a felnőtt szemészet, a gyerek szemészetet egészen a folyosó végén találod meg. A taj kártyát a gyerek szemészetnél lévő kis ablaknál kell leadni. Érdemes korán (nyitás körül) menni, mert ha később mész, lehet, hogy már nem veszik át a taj-kártyádat, mert már annyian vannak, hogy az egész rendelési időre tele vannak. A másik, amit érdemes megkérdezni, hogy aznap nincs-e mondjuk értekezletük vagy valami konzultáció, ami miatt aznap előbb abbahagyják a rendelést. Mi aznap, amikor mentünk, pont egy ilyen napba futottunk bele, nyitás után bő fél órával ott voltunk, és csak azért vették át tőlünk a taj-kártyát, mert kicsi gyereket vittem. Majdnem két órát vártunk, de egyáltalán nem bántam/bánom, tényleg hihetetlenül alapos vizsgálatban volt részünk (nálunk mindketten kancsalok és szemüvegesek voltunk gyerekkorunkban, ezért szerettük volna időben megnézetni a gyerkőcöt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!