Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányom 2 hetes és velünk...

Kislányom 2 hetes és velünk alszik. Meddig lesz ez így?

Figyelt kérdés

Sír az ágyában én meg nem hallgatom, kiveszem. Mellettünk megnyugszik. Sokan azt mondják elrontom, sokan meg azt, hogy 9 hónapig hallgatta a szívverésem, most is erre van szüksége.

Én nem a kényelmetlenségtől akarok megszabadulni, azt szeretném, ami NEKI a legjobb..

2008. febr. 23. 12:55
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Tapasztalatból írom tudni fogod neki mi a legjobb.Nekem a pici az első napokban köztünk aludt és mindig forgolódott rugdosódott nem aludt jól ezért áttettem a kiságyába amikor már elég mélyen aludt.Reggelig fel sem ébredt aztán idővel a saját ágyikójában aludt el.Ne halgass senkire ...elrontod nem fog kimászni az ágyból és stb blablára a picinek az a legjobb ami neked.És akkor,ha veled alszik a tiéd én néha kivettem akkor is ha nem sírt mert jó volt vele aludni érezni őt.1 éves korától külön szobában alszik minden éjszakát átaludt és nem mi akartuk így egyszer egy dvd nézés miatt át tettük a másik szobába észre se vette és a hangját se lehetett hallani egész éjjel rájöttünk nyugodtabban alszik,ha nincs zaj körülötte.Te csak a saját ösztöneidben bízz ne mások szabják meg neked,hogy mi a jó nektek csak nagyon figyelj a babádra és ő jelezni fog.
2008. febr. 23. 13:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Édesanyám a hugommal eléggé pórul járt.Ő is valahogy így került a szülői ágyba,és omajd 10 éves koráig ki sem lehetett tessékelni onnét.

Ismerősömnek egy anyaszagú póló sokat segített.egy olyan pólót terített a kisanyába,amit korábban az ágyukban érlelt,meg viselte is egy kicsit.Az anyaszag aztán megnyugtatta a síró kicsit.

2008. febr. 23. 13:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk a védőnőnk azt tanácsolta, hogy 3 hónapos kortól, ha megtehetjük, akkor tegyük külön szobába a saját ágyába, mert akkor már megismeri a saját kis környezetét, alvóhelyét.

Nekünk ez segített, bár én jobban szenvedtem tőle, hogy tőlem picit messzebb van a gyermekem.

Szerintem addig tartsd magad mellett a babádat, amíg neked jól esik és téged nem zavar olyan szinten, hogy tudsz tőle aludni.

2008. febr. 23. 13:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én hallottam olyat is, hogy egy órát raktak a baba kiságyába, amikor aludt, mert az olyan mintha az anya szívverését hallgatná. Esetleg ez is ki lehet próbálni. Ne hallgass arra, aki azt mondja, hogy elrontod. A babád még most nagyon igényli a közelséged, ezért sír, amikor nem érzi, hogy ott vagy mellette. Kis idő múlva már el fog aludni a kiságyában is, de még csak 2 hetes, az első hetek ilyenek sajnos :S
2008. febr. 23. 13:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha az egy hónapot betölti, mindenképp érdemes lenne megpróbálni a saját ágyába szoktatni, mert később még nehezebb lesz. Erre azért van szükség, mert neki is az a jó, ha megvan a saját kis privát szférája, még ha most ezt nem is igényli, de ha a saját ágyában alszik, akkor módja van hozzászokni. Persze úgy csinálod, ahogy akarod, de én a fiamat az első naptól a saját ágyában altattam, soha nem is volt ebből probléma éjjel, aztán reggel 6-kor került át hozzám szopizni, sé akkor még szenderegtünk együtt egy picit.
2008. febr. 23. 14:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja meg még annyival egészíteném ki,hogy történt már abból tragikus baleset, hogy a szülői ágyban alvó csecsemőre álmában véletlenül ráfeküdt az anyuka vagy az apuka. Most biztos sokan meg fogják írni, hogy náluk semmi ilyen nem történt, de ettől még van ahol ez előfordult, és nekik semmivel sem könnyebb attól, hogy másokkal ez nem történt meg.
2008. febr. 23. 15:01
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

hááát, altatás nem könnyű

én úgy tudom, (mert nálunk is előjött alvással kapcsolatos probléma fél évesen, és akkor egy könyvtárat olvastunk ki kéthónap álmatalnság után)

hogy mindenkinek meg KELL tanulnia egyedül elaludni, mert genetikailag úgy vagyunk kódolva, hogy ez nem megy egyedül. viszont ha egy gyerek nem tanul meg egyedül elaludni 3-5 éves koráig, akkor bizony alvászavros lehet.

szóval nem kicsi a tét.

a módszer a következő röviden: a gyerek fél a szepraizációtól, szóval biztosítani kell arról, hogy szereted, viszont a kiságya szolgál alvásra. ott vagy vele, beszélgetsz vele, de nem veszed ki. ő meg egy cumival ( vagy anélkül) egy kis plüss állattal vagy babával éppen olyan jól tud aludni mint veletek.

ha érdekel, e-mailen keress meg.

2008. febr. 25. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!