Mennyi a normál súlygyarapodás egy újszülöttnél? Kinek mennyi volt a hizás az első hetekben? Mikorra érte el a születési súlyát a baba?
Szia!
Ez minden babánál nagyon eltérő. Az én lányom most 6 hónapos lesz, úgy tűnik megduplázza a születési súlyát, pedig nem túl nagy evő. Csak anyatejes, és az első hetekben is alig volt, hogy meghízta volna az "előírt" 20 dekát, többnyire csak 12-15 dkg-t hízott hetente, és az első 2 hónapban sem hízott 1-1 kg-t, ahogy azt "kéne", hanem 65-70 dkg-ot. 3600 grammal született, 3200-re visszafogyott, majd egy hetes korára visszahízta a születési súlyát.
Azt hiszem mindenre válaszoltam! Minden jót nektek!
Szia!
A kisfiam 4040 g-al született, 3830 volt, amikor hazahoztam 1 hét után a kórházból. A második héten nekem antibiotikumot kellett szednem sebgyulladás miatt, amitől szegényemnek hasmenése lett, így azon a héten egy grammot sem hízott. Kb 3 hetesen érte el a születési súlyát.Most 9 hetes és 5550 g, tehát 6 hét alatt hízott 1,5 kg-ot.
Minden baba más!! Anyatejes babáknál azt mondják, hogy hetente hízzon 10-12 dekát.
Az én babám (anyatejes) ezt jócskán túllőtte, a 4. napon elérte a születési súlyát, és 3 hónaposan meg is duplázta.
Az első hónapban másfél kilót hízott.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!