Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Már megbántam, hogy cumit...

Már megbántam, hogy cumit adtam pici fiam szájába. Le lehet szoktatni róla? 4 hós.

Figyelt kérdés
Amikor megszületett, éjjel-nappal cicizett,de a mellemmár sebes volt és véres.... kénytelen voltam cumihoz nyúlni,mert akkor már nem ordított annyira keservesen... Ma már csak cumival tud elaludni és ha kiesik,sír....éjjel már vagy 10-szer fel kell kelni hozzá...eddig nem volt ilyen probléma...Mit tanácsoltok,hogyan szoktassam le? Egyébként anyatejes.
2009. márc. 23. 10:21
 1/10 anonim ***** válasza:
volt a tv-ben müsor pont erröl hát le kell szoktatni róla el vették a cumit igen pár napig nyugtatgatni kell a hangoddal de utána bele nyugszik és át aludja az éjszakát rá kell szánod az éjjszakáidat és kitartó legyél
2009. márc. 23. 10:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Vagy még kitartasz egy kicsit és megvárod amíg megtanulja visszarakni a szájába.
2009. márc. 23. 10:26
 3/10 A kérdező kommentje:
Jó-jó, de hogyan? Cipelgetni nehéz, mér 7 kiló... Ha cicire teszem? De attól félek akkor meg a szoptatásunk borul...pl ha a szopi után 1 órával aludna el,de cumi nélkül nem megy...mert tuti kiszívja azt a tejet,ami a szopi után termelődött...pedig még nem is lenne éhes... vagy hülyeséget írok? :S
2009. márc. 23. 10:28
 4/10 anonim ***** válasza:
kitartás,nálam is a fiam 4 hósan csak cumival tudott aludni stb..most 8 hós,már 1.1,5 hónapja abszolut nem kell neki,mióta elkezdtek jönni a fogai. vagyis kell neki a cumi,mert rájött milyen jól lehet vele ütögetni a játékait.
2009. márc. 23. 10:29
 5/10 A kérdező kommentje:
Az az igazság,nem szeretem,hogy cumizik...állítólag árt a fogaknak,cumizavart okozhat, baktériumok.... szóval nem igazából az a gondom,hogy fel kell kelni hozzá, hanem jó lenne nappal is elhagyni....
2009. márc. 23. 10:30
 6/10 anonim ***** válasza:

ne haragudj, nem bántani akarlak, de akkor miért adtál neki cumit??

értem, h fájt a melled, de akkor pl. az ujját megpróbálhattad volna megmutatni neki, és az mindig kéznél van.

gondolom megszerette a cumit, azért sír utána. szerintem nem használ neki, hogy a te kedved szerint adsz, v nem adsz neki. de tényleg nem bántani akarlak.

az ujját esetleg megpróbálhatod a szájába tenni, bár ha ránézek a saját ujjamra, nem bizti, h jó megoldás az sem...

2009. márc. 23. 10:47
 7/10 anonim ***** válasza:

Drága utolsó válaszoló :@

ha az ujjacskáját szopta volna,arról a büdös életbe nem tudja leszoktatni!! Logikus nem???

Kedve kérdező! A cumiját,dugd bele félbe vágott citromba fél percre,majd úgy add neki oda. Tuti recept. ha mégse sikerülne,írj egy privit,mert tudok még egy praktikát.

2009. márc. 23. 11:18
 8/10 anonim ***** válasza:

utsó előtti vagyok.

a kérdezőnek azzal van gondja, h a baba nem találja meg a cumit, illetve bacis, stb...

ezért javasoltam az ujját, amit én is szoptam, de már nem teszem:))) vhogy csak leszoktam róla én is...

2009. márc. 23. 12:17
 9/10 anonim ***** válasza:

A cumi olyan, mint a gyereknevelés, babaápolás kapcsán egy csomó más dolog, egy hatalmas kérdőjel van körülötte. Vannak érvek és ellenérvek a használatára vonatkozóan, több ezren használják és több ezren meg nem. Nem bizonyítható, hogy egy adott esetben árt-e a fogaknak vagy sem, mivel egy baba nem nőhet fel kétféle képpen, úgyhogy cumizik meg úgyis hogy nem. Ha megnyugszik tőle, hadd cumizzon. Sokkal fontosabb egy nyugodt, kiegyensúlyozott baba, mint a leendő hibátlan fogsor, ami még akkor sem garantál, ha nem cumizik! Egyébként meg attól ne aggódj, hogy nem tudod leszoktatni. Idővel nem lesz rá szüksége és leszokik magától, ha meg nem, akkor ha már nagyobb lesz, könnyebben el tudod magyarázni neki, hogy miért nincs rá szüksége.

Az én kislányom 6 hónapos, nappal ő is cumizik, ha már nem akar játszani és nyűgös, korábban meg éjjel is csak azzal tudott elaludni, de arról már magától leszokott! Engem nem zavar, mert látom, hogy nyugodt tőle és nem sír :-)!

2009. márc. 23. 13:37
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Ami igaz, az igaz, nyugodtabb tőle... :)
2009. márc. 23. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!